Vil børnene have et kæledyr: Gode dyr for hele familien

Hvis dine børn har nået en alder, hvor de begynder at falde for søde kæledyr og husdyr generelt, så kan det som forælder være lidt af et gedemarked, som man enten skal sno sig i eller bevæge sig helt uden om. Overvejer du at give efter, og give børnene mulighed for at få en drøm opfyldt? Så må du læse med her, for at blive klogere på nogle af de forskellige dyretyper- og arter, som du kan overveje at købe til dine små i hjemmet. Vi præsenterer dig for nogle forskellige her -læs bare med.

Hunde

En hund er et ganske klassisk valg for mange familier. Det der kan være svært her er at vælge mellem de mange forskellige racer og typer. Hvad med at vælge en labrador eller staffordshire bull terrier med personlighed og kærlighed i blodet? Mulighederne er rigtig mange, når det kommer til hunderacer, du kan vælge imellem. Det vigtigste er, at I vælger hunden ud fra jeres behov og aktivitetsniveau, så hunden hverken bliver over- eller understimuleret, når det kommer til aktivitet og sociale timer.

Katte

En lille, sød kat har sjældent gjort nogle fortræd. Med en kat får du et dyr, som både er nemt at have og ikke-krævende i forhold til pelspleje, mad, gåture og lign. End videre kan du selv vælge, om katten skal være en inde- eller ude-kat – eller måske begge dele?

Kaniner

En kanin er et sødt dyr, som passer rigtig godt til familien, der har lidt yngre børn. Denne type kæledyr er ofte rolig, blød og sød at have, og dermed en sand gave til småbørnsfamilien. Det eneste man skal huske er, at kaninen typisk kræver et godt bur eller en gård, hvor den kan folde sig ud. Her kræves der sommetider at blive muget ud – men det vender I jer til.

Hamstere

Vil I gerne have et dyr, som ikke fylder meget, og som er forholdsvist nemt at have? Så er en hamster en god idé. Med en hamster er der ikke store udgifter til foder og udstyr, men derimod får I et dyr, som passer sig selv i døgnets timer, som der er flest.

Fisk

Er I allergiske overfor dyr, eller vil I bare ikke have rigtige kæledyr? Så bør I overveje fisk. Her får I smukke, små dyr, som passer sig selv, bortset fra når maden skal på bordet – eller skulle vi sige i vandet?