Lad fortidens vikinger give dine børn succes

vikingeskib i solnedgang

Fortiden kan synes fjern, når man i dagligdagen skal klare alverdens pligter og gøremål. Børnene har nok at se til, når de skal klare lektier, undervisning og navigere i de sociale relationer. Der er efterhånden mange høje krav til børnene, lige meget om de går i børnehaveklasse eller i niende klasse, og følelsen af overskud, højt selvværd og succes kan derfor hurtigt have svære vilkår. Her kan man hente mange gode ting i fortidens mennesker, der levede på en helt anden måde, end vi gør i dag. Ingen skal her bedømme, om de havde det sværere eller nemmere end nu, men i stedet er det relevant at se på, hvordan vi til stadighed kan hente inspiration fra fortiden til vores dagligdag. Vi vil derfor i denne artikel se lidt nærmere på, hvordan et besøg hos vikingerne på Vikingeskibsmuseet i Roskilde kan gøre en positiv forskel for dit eller dine børn. 

to børn foran computeren

Nysgerrigheden driver dig på nye eventyr 

En væsentlig egenskab, som vikingerne besad, var nysgerrighed. Ellers var de aldrig kommet så langt med deres vikingetogter, som de nu engang gjorde. ”De ville ud, de ville væk, de ville videre”, som TV2 synger, og dette bragte dem til fjerne egne som New Foundland, Irland og Rusland. Tager du dine børn med til Vikingeskibsmuseet kan I se de imponerende vikingeskibe, der førte vikingerne vidt omkring i verden, og herfra kan I tale om, hvad nysgerrighed kan føre dig til i livet. Børn er jo af natur meget nysgerrige og derfor er det også en vigtig forældreopgave at blive ved med at stimulere denne nysgerrighed. 

Brug IT til at vække nysgerrigheden om fortiden

Er børnene store nok til at bruge en computer, tablet eller en smartphone, kan I bruge disse enheder til at spille vikingespil på, løse gåder og opgaver, og lære om fortidens vikinger ad leg og spil. Driller teknikken og har I brug for IT hjælp til dette, er hjælpen heldigvis nær i Roskilde, hvor I kan få kyndig assistance af IT support Roskilde

Vikingeskibsmuseet i Roskilde i solnedgang

Lær med kroppen og sanserne  

Skal man rigtigt lære noget, der varer ved, er det vigtigt at bringe både kroppen og sanserne i spil. Dette kan dine børn gøre ved at tage med på en vikingesejlads i et rekonstrueret vikingeskib i følgeskab med en sejladsinstruktør. Når børnene oplever, at de faktisk kan være med til at styre sejlet ved at hive i snorene og når de skal samarbejde om at vende skibet ude på Fjorden, giver det en fantastisk følelse af succes og selvtillid.