Vandreture i udlandet

Vandreture i udlandet

Der findes rigtig mange muligheder, hvis du ønsker at tage på en vandrerejse i udlandet. Hvilken rute du skal vælge kan dog være en svær beslutning. Det forsøges i denne guide at give en guide til nogen af de ruter, der er kåret som Europas bedste vandreruter. Det skal dog siges at mulighederne for vandreruter i udlandet er langt større end de få, der fremhæves her. Der er også mulighed for vandreruter udenfor Europa.

El Camino del Norte – en verdenskendt vandrerute

El Camino er en pilgrimsrute der går fra Irún mellem Frankrig og Spanien og som bugter sig langs havet i det nordlige Spanien. Turen er fuld af spændende oplevelser, hvor du har havet tæt på under hele turen. Disse bademuligheder, små laguner og klippekyster giver en hel unik vandretur, du ikke må gå glip af.

På turen oplever du også en lang række smukke byer som fx la Barquera og middelalderbyen Santillana del mar. Hvis du under turen mister gejsten, kan du måske genfinde denne når det lille tog med musik, kører forbi. Dette kører nemlig hele dagen langs den spanske nordkyst. El Camino del Norte er en oplagt mulighed, hvis du ønsker en fredelig dannelsestur, da ruten er fri for trængsel, der normalt kendetegner andre kendte ruter.

Skal børnene med på vandreferie?

Hvis hele familien skal med på vandreferie er Dolomitterne i Spanien en god mulighed. Vandreturen byder på høje flotte bjerge, hvilket blandt andet har gjort Dolomitterne til en kendt skidestination om vinteren.

Netop dette gør turen oplagt for de mindre børn. Hvis i gerne vil op og vandre i bjergene uden at bestige bjerget, er der nemlig mange lifter, der kan gøre bjergbestigningen lidt lettere. I stedet kan i så fokusere på at nyde den flotte udsigt på toppen, da i kan starte vandreturen over trægrænserne.

Den lange vandring gennem England er også en mulighed

Hvis du er frisk på en lille to ugers vandringstur findes den lange Coast-to-Coast vandretur i England. Denne rute er 320 km lang og føre dig fra det Irske Hav til Nordsøen. På turen vil du komme gennem smukke nationalparker, opleve store bakker og kæmpe søer. Derudover vil du også se rolige marker, skove og vilde heder. På turen er der mange overnatningsmuligheder. Denne tur er turen du bør vælge, hvis du ønsker at opleve mange forskellige ting på én enkelt vandretur, og selvfølgelig hvis du er typen, der er frisk på en lang hård vandring.