Vandreture i Danmark

Vandreture i Danmark

Kan du godt lide at vandre? Og mangler du nogle gode vandreture i Danmark?

I denne guide fremhæves nogle gode vandreture i Danmark. Uanset om du er til korte eller lange vandreture, vil du her kunne få lidt inputs til et par gode ruter, du kan prøve på din næste tur ud i naturen. Især den danske sommer er ideel til vandreture.

Dette skyldes, at den danske sommer som regel ikke har meget høje temperaturer. Samtidig er sommeren i Danmark heller ikke så kold, at du fryser på turen. Dog kan du blive udsat for en del regnvejr i den danske sommer, hvilket kan begrænse det sjove i vandreturene.

Hærvejen er en god lang vandretur

Hvis du ønsker en god lang rute til vandreturen i Danmark, er hærvejen nok den mest kendte. Her kan du vælge at gå fra Hirtshals eller Frederikshavn og så helt ned til den grænsen mellem Danmark og Tyskland. Hærvejen har dokumenteret eksistens siden middelalderen, men nogen mener at vejen er helt op til 4.000 år gammel.

Hvis du vælger at gå på hærvejen, vil du opleve flotte grønne skove. Samtidig får du også en vandretur, der er præget af den danske historie, netop fordi vejen er så gammel. Hvis du fx vælger at gå fra Frederikshavn til Viborg på hærvejen er dette en ca. 6 dages vandretur. Den samlede distance fra Frederikshavn til Padborg er over 472 km, og vil tage ca. 17 dage at vandre. Mange vælger derfor mindre etaper som fx Frederikshavn til Viborg, Viborg til Bindeballe eller Bindeballe til Padborg.

Kortere distancer er også en mulighed i den danske natur

Hvis de lange vandreture på hærvejen er en lidt for uoverskuelig tur, har du også mulighed for mindre vandreture i Danmark. Her er der tilrettelagt mange gode vandreruter, der kan gennemføres på en enkelt dag eller mindre.

Disse ruter findes stort set overalt i Danmark, hvor der er bevarede naturområder, og på de danske småøer er der også rig mulighed for en vandretur i flot natur. Også flere kommuner har valgt at anlægge grønne ruter gennem deres landsbyer og naturområder. Dette fremmer turismen.

Højsæson for de danske vandreture

Hvis du ønsker overnatning på længere ture, bør du planlægge din vandretur i højsæsonen for vandringer i Danmark. Denne går fra 1. juni til 1. september, hvor der er mange overnatningsmuligheder. Uden for højsæson kan du være tvunget til et overnatte i telt eller i en offentlig shelter. Desuden er vejret i Danmark bedst til vandringer i denne periode, hvor der også er lysest flest mulige timer om dagen.