Værd at vide om trafiksikkerhed for alle cyklister

Cykelsti

Trafiksikkerhed er naturligvis et yderst vigtigt emne at være opmærksom på, når man er cyklist. Som cyklist er man ofte ganske udsat for fare i trafikken, og derfor håber vi på, at denne artikel kan være med til at gøre vejene lidt mere sikre ved at uddanne endnu flere danske cyklister.

Husk altid at tage cykelhjelmen på

Desværre er det et fåtal af danskerne, der husker at tage en cykelhjelm på. Det kan enten skyldes, at de ikke har en, eller at de simpelthen blot glemmer at bruge den. Ofte hører man mange forskellige undskyldninger for ikke at bruge den – for eksempel: Det ser simpelthen ikke smart ud at have en cykelhjelm på.

Vi vil dog gerne slå et slag for, at man altid husker at tage hjelmen på. I trafikuheld med cyklister indblandet ses det gang på gang, hvor meget større sandsynligheden er for at slippe levende, når ofret har båret cykelhjelm.

Det er i bund og grund at spille roulette med sit eget liv, hvis ikke man tager hjelm på. Derfor anbefaler vi på det kraftigste, at man aldrig glemmer cykelhjelmen. Og har man ikke allerede en, så bør der investeres i en med det samme.

Husk altid at signalere

Som cyklist har du en pligt til at signalere, hvad du foretager dig i trafikken. Cyklen har nemlig ikke blink- eller bremselygter, som biler og scootere har. Derfor skal man bruge sine arme til at vise, om man eksempelvis drejer eller stopper. Det er vigtigt, at man ikke glemmer at signalere, da det ellers kan skabe stor forvirring i trafikken og i værste tilfælde munde ud i et uheld.

Husk at medbringe reflekser og lys

Det er svært at se cyklister på denne tid af året, hvor solen går ned tidligt på eftermiddagen. Derfor er det vigtigt, at man som cyklist gør opmærksom på sig selv. Det sker ved hjælp af blandt andet reflekser og lys. Der kan opstå yderst farlige situationer, hvis man glemmer dette.