Undgå skader, når du træner

Løbesko

Når man træner, kan der ske større eller mindre uheld. Man kan vride foden om på en vandretur, eller man kan knække en negl på en træls måde. Begge scenarier er nemme at undgå, så længe man ved, hvordan man skal komme dem i møde.

Uheld kan for det meste undgås ved at have det rigtige udstyr, der kan støtte ens krop igennem ens træning. Om så det er udendørs eller indendørs træning, så findes der udstyr, der kan hjælpe en godt på vej, og hjælpe med at undgå skader.

Fysioterapeut med patient

Skaf de rigtige sko

Om man skal ud at løbe eller ud at vandre, så er det vigtigt at få fat i de rigtige sko. Uanset tempoet skal ens fod og ankler have den rigtige støtte, så man undgår skader, så som at vride foden om. Derfor er det vigtigt at gå til en professionel, der kan hjælpe en med at finde den rigtige sko til ens behov. 

Ved at få hjælp til valg af sko, er der større sandsynlighed for, at man finder de helt rigtige sko i første omgang. Det øger også sandsynligheden for, at man finder et par sko, der hjælper en med at undgå skader.

Få en professionel vurdering

Har man stadig problemer, kan det ske, at en fysioterapeut måske ville være behjælpeligt. Det kan ske, at man går eller løber forkert, så det kan skade ens ben eller fødder. Dette kan være ting, man ikke selv er opmærksom på, som nemt kan udpeges af en fysioterapeut. Så som hvis man har et ømt håndled, kan en fysioterapeut påpege, at det kan skyldes over strækning af håndleddet.

Fysioterapeuter kan også hjælpe med at finde det udstyr, der vil hjælpe en med at undgå skader. Der findes fysioterapeuter med forskellige specialer, så de nemmere kan hjælpe en på vej med træning og udstyr.

Udendørs handske

Undgå små skader på hænder

Skader på hænderne er irriterende, især fordi vi bruger vores hænder så meget som vi gør. For at imødekomme denne type skade, kan man undgå knækkede negle med eksempelvis gellacknegle fra MOLLY LAC HEARTBREAKER 47. Man kan også undgå små rifter på hænderne med et sæt handsker, man stadig kan arbejde med.