Udendørslege – 5 lege for børn og voksne

Udendørslege

Uden for din dør findes naturen. Og selvom naturen godt kan virke utilgængelig med det omskiftende vejr, stikkende brændenælder og våde jord, så er den også en evig kilde til undren, leg og sjov. Det er sundt for os at komme ud i naturen og mærke den friske luft i lungerne – både for børn og voksne.

Men mange af os dyrker alligevel ikke denne side af vores hverdag nok. Ikke fordi, at vi ikke vil. Nærmere fordi, at vi ikke rigtig ved, hvordan vi skal lege og have det sjovt og udendørs.

Her kommer 5 nemme og sjove ideer til udendørsleg til alle aldre.

Tilbage til naturen

I denne moderne tidsalder, hvor teknologien har taget over, er det nemt at forfalde til at sætte sig foran fjernsynet, computeren eller mobiltelefonen frem for at gå ud og gå en tur eller lege en leg i naturen. Derfor er mange af de udendørs lege gået i glemmebogen.

Men det skal være slut nu, for nu er det på tide, at vi tager et smut tilbage til naturen igen. Og for at dette skal blive muligt, kommer der her 5 forslag til sjove og udfordrende lege, som man kan foretage sig udendørs og sammen med venner og familie.

De aktive

Går man udendørs er der gode muligheder for at bevæge sig og være aktiv. Her er der nemlig plads og råderum, og det skaber potentiale for løb, kast med bold og lignende aktiviteter, der bringer sved på panden.

Det første forslag er derfor rundbold. Dette er et klassisk spil, som mange desværre glemmer, at man kan spille. Rundbold er perfekt at spille sammen med familien eller i større grupper. Alle kan være med, og det eneste man behøver er et større græsareal, et bat og en tennisbold. Man kan altid justere reglerne altid efter niveauet på deltagerne.

De udfordrende

Der er mulighed for at udfordre både hjernen og kroppen i naturen. Skal man udfordre kroppen, så kan man bygge eller opsøge en forhindringsbane, klatre i træer eller balancere på balancebomme. Alt sammen noget, som man kan gøre på naturlegepladser eller skovlegepladser.

Skal man udfordre hjernen kan man lege en leg som dåsetik. Dåsetik virker umiddelbart som et meget enkelt spil, og det er det egentlig også. Men det kræver alligevel en del koordination og tankevirksomhed. Man skal tænke over hvor man skal gemme sig, hvornår man skal løbe, og hvad ens taktik skal være. Dermed bliver man tvunget til at tænke over sine træk.

De omfattende

Ønsker man nogle lidt mere gennemgribende og omfattende udendørslege, så kan man søge mod den nærmeste aktivitetsklub. Et rigtig godt bud er her ridning. Ridning er ikke direkte en leg, men det er en sjov aktivitet, hvor man både omgås dyr og rider gennem smuk natur.

Det andet bud er at sejle i kano. Kano er en nem bådtype at styre, og man kan derfor godt sejle både voksne og børn sammen. Her kan man sejle på nogle af de store floder og nyde det smukke landskab, imens man bruger armene og hygger sig sammen.