Udendørs træningsudstyr – 5 brugbare redskaber

Udendørs træningsudstyr - TRX

Måske har du allerede en fast træningsrutine, som måske indebærer faste besøg i et fitnesscenter. Det kan også være, at du er nybegynder på området eller blot ønsker at komme i gang med at opbygge en træningsrutine og en sundere livsstil. Uanset hvilken af disse kategorier, du hører til, er det helt oplagt at benytte sig af muligheden for at træne i naturen.

Hvis du allerede er fast gæst i fitnesscenteret et par gange om ugen, ved du sikkert, hvordan det til tider kan være en lidt trist følelse at bevæge sig ind i et oftest overfyldt og småtrist fitnesscenter på en solskinsrig dag.

Denne triste følelse kan du undgå, hvis du benytter dig af muligheden for at træne udendørs. Her får du en lille guide til udendørs træningsredskaber, hvis du har lyst til at begynde at træne udenfor.

Traktordæk

Et traktordæk er efterhånden gået hen og blevet et populært træningsredskab. De bruges endda også til indendørs træning i fitnesscentre. Det skyldes sandsynligvis, at et traktordæk kan fungere som et enormt alsidigt og effektivt træningsredskab – især hvis du dyrker crossfit eller ønsker at begynde på det.

Et traktordæk vil dog kunne bruges til alle former for styrketræning. Du kan finde mange guides forskellige steder på nettet, som kan hjælpe dig med at komme i gang med en træningsrutine med et traktordæk.

Sjippetov

Med et sjippetov kan du lave effektiv konditionstræning udendørs. Du kan både bruge et sjippetorv, som er beregnet til konditionstræning eller et ganske almindeligt sjippetov, hvis du har sådan et liggende.

Brug legepladsen

Hvis du bor i et område, hvor der er legepladser, vil der ofte være elementer af disse legepladser, som kan benyttes som et led i en træningsrutine. Tag en tur rundt i kvarteret og kig efter klatrestativer og lignende, som kan indgå i din træning.

I flere kommuner rundt omkring har man desuden sat permanente udendørs træningsredskaber op, som naturligvis er oplagte at benytte til din udendørs træning.

TRX

TRX er blevet et populært træningsredskab, som benyttes både individuelt og til holdtræninger i diverse fitnesscentre. Med TRX træner man med sin egen kropsvægt. Træningen er enormt effektiv og alsidig, når den udføres korrekt, fordi man på en og samme tid både træner styrke, fleksibilitet, balance og mobilitet.

TRX har den gode egenskab, at den kan sættes op næsten hvor som helst – det vil sige også udendørs. Du kan derfor nyde vejret, mens du får gavn af alle fordelene ved at træne med TRX.

Brug din egen kropvægt

Også uden TRX kan du på mange måder udnytte din egen kropsvægt, når du træner og stadig få effektive resultater. Tag eksempelvis en løbetur i skoven og brug træer og træstammer i skoven som dine redskaber.

Planlæg et træningsprogram på forhånd, så du er sikker på, at du træner korrekt i forhold til de resultater, du ønsker at se – hvad end det måtte være et vægttab, bedre kondition eller noget helt andet.