Tre guldkorn til optimal restitution

Massage

Restitution er noget af det absolut vigtigste for vores kroppe, når vi har været ude at bevæge os samt udøvet hårde fysiske aktiviteter. Det er restitutionen, der gør, at vi atter kan udfordre vores kroppe igen, og derfor er en optimal restitutionsproces uden tvivl at foretrække.

Her på outdoortrainingmag.dk går vi i allerhøjste grad op i, at vores kroppe kan holde til både det ene og andet samt restituere relativt hurtigt herefter. Derfor har vi i dette skriv givet vores bedste guldkorn til, hvordan du opnår den optimale restitution.

Søvn og søvnkvalitet er uhyre vigtigt

For at vi mennesker kan fungere optimalt i vores dagligdag, så kræver det, at vi får vores søvn. For lidt søvn kan have fatale konsekvenser for os, og derfor er det utroligt vigtigt, at vi formår at få den rette mængde søvn af den højeste kvalitet. Det er blandt andet derfor, at man normalvis siger, at man ikke bør gå på kompromis, når der skal investeres i en ny seng. Da søvn er et af de vigtigste redskaber i jagten på optimal restitution, bør du overveje at investere i en ny seng, hvis du ikke er tilfreds med din nuværende.

Sengen og selve stellet er dog én ting. En anden ting er den madras, du ligger på. Madrassen er måske det vigtigste, og derfor skal du selvfølgelig sørge for, at din madras er optimal i forhold til din krop og dine søvnvaner. Er du i tvivl om, hvorvidt du har den rigtige madras, så henvend dig til din foretrukne sengeforhandler.

Få nok med proteiner

Kroppens muskler har brug for tilstrækkelig næring for at kunne genopbygge sig selv. Derfor bør du få nok med proteiner via din kost, da det er næring direkte til musklernes restitution. Styrketræner du eksempelvis med tunge vægte, skal din krop bruge protein for at kunne styrke musklerne, efter at du har revet fibrene over.

Glem ikke væske

Generelt er vi danskere ikke gode nok til at indtage nok væske. Selvom vi kan hente vand direkte fra vandhanen, er det nærmere reglen end undtagelsen, at vi får for lidt væske. Væske er dog en vigtig del af restitutionsprocessen, hvorfor du bør derfor være meget opmærksom på dette.