Gør din tagrender vinterklar med en tagrenderensning

Tagrende fyldt med blade

Når efteråret banker på døren, fyldes vores tagrender med træernes betagende blade, hvilket kan skabe store gener, forstoppelse af tagrenderne og endda vandskader, hvis uheldet er ude, når forårets og vinterens store vandmængder siver ned af tagryggen. Derfor bør du, som en del af efterårsrengøringen og -klargøring til vinterhalvåret, få renset dine tagrender af en autoriseret og faglært tagrenderenser. 

Forlæng tagrendernes levetid

At rense tagrender føles ikke kun godt for samvittigheden. Det har flere positive og gavnlige effekter. Det kan eksempelvis forlænge dine tagrenders levetid betydeligt at blive renset igennem én eller flere gange hvert år. En tagrenderensning kræver ikke mange kræfter, hvis det sker kontinuerligt, men det anbefales dog altid at få en faglært tagrenderenser til at forestå rensningen. Du kan læse meget mere om tagrenderensning online. Internettet er trods alt en kilde til alle former for viden!

Tagrende i regnvejr

Tagrenderensning er et effektivt våben mod fugtskader og svamp

Misligholdte tagrender kan ende som en dyr affære – både økonomisk og fysisk. Udover forstoppelse og blokering af tagrender og nedløbsrør, kan fyldte tagrender forårsage fugtskader, der kan materialisere sig som vedvarende skader på dit hus og i værste fald som skimmelsvamp. Det kan efterfølgende kræve omfattende behandling at fjerne skimmelsvamp, når svampen først er bredt ud, og det kan yderligere medføre, at ét eller flere rum i jeres bolig bliver ubeboelige i en længere periode. Desuden dækker mange forsikringsselskaber ikke fugt- og skimmelskader, der er forårsaget af stoppede tagrender. Derfor kan det blive en dyr fornøjelse af undlade at rense tagrenderne.

Skimmelsvamp kan være sundhedsskadeligt

Foruden det omfattende økonomiske tab, som manglende tagrenderensning kan medføre, kan fugt- og skimmelskader forårsaget af stoppede tagrender have omfattende fysiske og mentale skader. Skimmelsvamp vokser i fugtige miljøer, og det kan udgøre en betydelig sundhedsrisiko for dig og din familie at leve med skimmelsvamp. Det kan eksempelvis forårsage hovedpine, svimmelhed eller træthed at opholde sig i rum, der er ramt af udbrud af skimmelsvamp. På lang sigt kan skimmelsvamp endda være direkte relateret til permanente skader som allergi og astma. Derfor bør skimmelsvamp blive taget meget alvorligt. Tagrenderensning kan være et effektivt værn til at modvirke fremvækst af fugt og skimmelsvamp.

Tagrende i god opløsning

Tal med en tagrenderenser allerede i dag 

Hvis du er i tvivl om, hvorvidt du bør får renset jeres tagrender, så bør du kontakte en faglært tagrenderenser og få lavet en professionel besigtigelse, der gennemgår tagrendernes stand og vurderer, om der er behov for at rense jeres tagrender.