Slut med dage med modvind

En e-bike er i bund og grund en normal cykel, men bare en mere opgraderet model. Det du får ved at købe en e-bike i stedet for en helt normal cykel er en cykel med en elektrisk hjælpemotor placeret i for, center eller bagnav, dvs. at du altså får en helt normal cykel, men med en smule hjælp når du træder i pedalerne. Udover du får hjælp, så får du stadig motion imens du cykler.

Typisk kører man længere  på en e-bike da man får hjælp fra motoren, derfor er stellet på en e-bike dog en smule tungere end på en normal cykel, ligeledes er der også gjort mere ud af kører komforten på cyklen.

 

Reglerne for e-bikes

Lovgivningsmæssigt gælder de samme regler for en e-bike det samme som for en helt almindelig cykel. Så længe e-biken kun har en motor monteret og denne motor kun hjælper når der trædes i pedalerne. E-bikens motor må derudover ikke have en motor, som har mere end 250 W. En e-bike må kun give dig hjælp indtil den har nået maks hastigheden på 25 km/t.

 

Fordele ved e-bikes

Med en e-bike er du langt mere fleksibel end med en normal cykel. Du kommer hurtigere frem, kører langt længere da du har batteriet som hjælpemiddel og så har du bare en cykel, der fungerer som den skal. Hvem kunne ikke af og til bruge en smule hjælp op af den stejle bakke når man cykler? Med en e-bike har du hjælp af en usynlig hånd op ad bakke eller på en stejl stigning. Mange tror at du som ebiker ikke får motion, men det er ikke tilfældet, da det er bevist at ebikerer kører længere distancer og så træder man jo stadig i pedalerne, så er det op til DIG hvor meget hjælp du vil have fra batteriet. Som ebiker efterlader du bilisterne bag dig med vind i håret og skal ikke bekymre dig om et sted at parkerer.

 

Omkring batteriet

På en ebike er batteriet selve kernen på cyklen. Når man lader sit batteri skal det helst være ved stuetemperatur, så efter din cykeltur, så tag batteriet med ind i varmen op oplad det. Ligesom alle andre batterier er din e-bikes batteri ikke så glad for kulde. Batteriet har bedst af at blive opladet ofte – også efter kortere ture. Hellere oplade det ofte end at kører batteriet helt i bund. Alt efter kvaliteten på dit batteri så er der en gennemsnitlig levetid på 3-6 år.

 

Få glæden ved at cykle, tilbage – med en e-bike

Som nævnt før er det en skrøne at man ikke får motion ved at cykle på en e-bike. Har du udfordringer med dit helbred? Hvis du for eksempel lider af gigt eller en form for lungesygdom kan du få glæden tilbage ved at cykle på en e-bike. E-biken har som regelt en hjælpe kapacilitet der hedder 1-5, her har du muligheden for at udfordre din kondi og dit helbred i dit eget tempo.