Skal du supplere din kost med proteinbarer?

Har du hørt, at proteinbarer er usunde? Og kan du ikke helt finde hoved og hale i, om du bør spise dem eller ej? Her kan du blive klogere på emnet og få en nuanceret tilgang til brugen af proteintilskud.

Find den bedste proteinbar online

Først og fremmest bør du læse en anmeldelse af proteinbarer, hvis du ønsker at spise en proteinbar i ny og næ. Det sikrer, at du ikke vælger en bar, der smager dårligt, indeholder alt for meget sukker eller lignende.

Hvis du bruger lidt tid på at researche for at finde den bedste i test, kan du spare en del tid og penge, da du ikke selv skal teste en masse forskellige proteinbarer. Læs en anmeldelse og bliv klogere.

Kan du lave dine egne proteinbarer?

Hvis du har lyst, kan du også lave dine egne barer. Det er en fordel, da du selv bestemmer præcist, hvad der skal i, og du også selv kan sætte dit eget touch på barerne.

De fleste opskrifter foreslår proteinpulver som den primære proteinkilde i baren. Herudover kan du bruge havregryn, tørret frugt, peanut butter, honning, sirup og lignende til at tilsætte smag og konsistens.

Hvad indeholder en proteinbar?

De fleste proteinbarer på markedet indeholder omkring 15-25 gram protein. Herudover vejer de ofte mellem 50 og 65 gram. Det gør det til en snack, som også giver en lille mæthedsfornemmelse.

Sukkerindholdet svinger meget. Nogle er helt uden tilsat sukker, mens andre indeholder helt op til 15 gram sukker eller mere.

Af ingredienser indeholder de ofte mælkeprotein (valleprotein), forskellige sødestoffer, emulgator mm.

Er de sunde?

Det er svært at kalde én enkel madvare sund eller usund, da sundhed i højere grad er defineret gennem din kost som helhed.

Der findes dog proteinbarer i begge ender af spektret, hvad angår sukkerindhold, fedt og kalorier. Hvis du prøver at tabe dig, skal du derfor være ekstra opmærksom på, hvad baren indeholder, inden du køber den – ellers kan du hurtigt bilde dig selv ind, at du spiser noget ”sundt”.