Pas på dig selv, når du træner udendørs

Løber

Udendørstræning er kommet (igen) for at blive. Indendørstræningen har sine fordele, når f.eks. vejret er dårligt eller med opbevaring af træningsudstyr. Herefter stopper dog også fordelen ved at træne indendørs i kæmpe, oplyste lokaler, der bruger masser af strøm på maskiner og aircondition, for at vi skal blive mere veltrænede. 

Naturen er det perfekte legeplads til at dyrke sport, løfte vægte, tage på løbetur eller cykeltur. En ting skal bare være klaret, inden du cykler 30 km en sen aften. 

Din sikkerhed! Sikkerheden skal komme først, hvis har dit liv kært og vil undgå skader på krop og sjæl. 

cyklist

Hold dine sanser åbne og berette

Hvordan undgår man nemmeste at komme til skade? Man holder sine øjne, ører og næse åben. Sådan har vi mennesker, som dyr, kunnet undgå ildebrænde, oversvømmelser, rovdyr og uvenlige mennesker igennem årtusinder. 

Skulle det så være anderledes i dag, hvor biler farer rundt med 80 km i timen på den landevej, du cykler på? Selvfølgelig ikke. Her er første redskab mod at undgå en skade på cykel- eller løbeturen helt åbenlyst, at du holder dine sanser friske og opmærksomme. 

Det betyder f.eks., at du skal finde noget Signia tilbehør til dit høreapparat, der kan holde til at komme med i naturen. 

Det betyder også, at du ikke skal løbe og skrive på telefon samtidig, når du er ved en trafikeret vej. Du skal skrue ned for den gode musik, hvis ikke tage dine høretelefoner af, når faren kan være på færre. 

Hold sanserne åbne og klare, sådan har vi undgået uheld igennem årtusinder. Det er vores bedste redskaber til at opdage faren, inden den indtræder. 

Hjælp bilisterne med at få øje på dig

En anden hjælp til din sikkerhed på udendørsfarten er at hjælpe de eventuelle uheld af vejen ved at gøre dig mere visuel. 

Bilisterne vil selvfølgelig ikke påkøre dig med vilje. Bilisterne sætter enorm pris på, at de kan se mennesker som løber rundt på de veje, hvor de kører. Derfor skal du som motions løber huske at anskaffe dig reflekser samt andet, der kan lyse op, når forlygterne rammer dig. 

Løber du med musik i ørene er det ekstra klogt at anskaffe dig reflekser eller pandelampe, så du gør op for den manglende hørelse. 

By_løb

Opmærksomhed og fokus er nøgleord 

Vær opmærksom og hold dit fokus på eventuelle farer. Din løbetur skal ikke forvandles til en panisk rejse, hvor du konstant ser dig over skulderen for en eventuel fare. 

Men du skal konstant være obs på, om der kan være faresignaler. Vi er indkodet som mennesker til at opleve frygt, når der kan komme faresituationer. Så helt automatisk er du på vagt. Men hjælp hellere din sikkerhed på vej. 

Hold fokus på vejen, når du løber. Husk at være opmærksom på højresvingsulykker på cyklen og hav altid øjne og øre åbne, skulle der forekomme uheld.