Sådan bliver du klar til den kommende jagtsæson

mand på jagt

Dette indhold er sponsoreret

Hvis man nogensinde har prøvet at gå på jagt – eller har nogen i familien, der går på jagt – så ved man, at weekenden i maj, hvor bukkejagten går ind i Danmark, lige så godt kunne være en helligdag. I år falder bukkejagten i perioden d. 16. maj til d. 15. juli, og det betyder, at der er rigtig mange jægere, der skal ud og se, om de kan få en sommerbuk. Men det er ikke noget, som man bare lige gør, og der ligger en hel del forberedelse bag det. Hvis man vil have en succesfuld bukkejagt sæson, så er den nemlig en række ting, som er en rigtig gode at have styr på. Vi har lavet en lille guide med ting, som man skal sørge for at have styr på inden. 

Styr på bøssen

Bukkejagt er udelukkende riffel- og buejagt, det vil altså sige, at det eneste, som man må gå på jagt med til en bukkejagt, er en riffel og en bue. De fleste jægere i Danmark vælger at gå på jagt med en riffel, da det er en del nemmere end en bue.

Derfor har de fleste jægere også en riffel til at ligge derhjemme, og hvis man ikke går på jagt så ofte, så kan den godt ligge længe uden at blive brugt. Derfor er det også en rigtig god ide at få den tjekket ved en bøssemager. En bøssemager vil nemlig kunne se, om der er noget, der skal laves ved den, inden jagtsæsonen begynder, og hvis der er, så vil de også kunne hjælpe med at lave det. Der er nemlig ikke noget mere ærgerligt end ikke at have sin riffel klar, når bukkejagten går ind. 

Puds vandreskoene 

Bukkejagt er en af de jagttyper, hvor man kan komme til at gå rigtig langt. Det foregår nemlig sådan, at Pürschjægerne bevæger sig rundt på jagtarealet og altid imod vinden. Hvis man har et stort jagtareal, kan man derfor hurtigt komme til at gå ret mange kilometer.

Derfor er det vigtigt at sikre sig, at man har nogle gode vandresko eller støvler, som man går godt i, og som man kan gå i en hel dag. Hvis man vil være ekstra klar på at tage på bukkejagt, kan man også allerede nu begynde at gå nogle længere ture, så man på den måde kan vende sin krop til at gå langt. Det kan nemlig godt være hårdt, hvis man ikke er vant til at gå langt og ikke har gjort det i lang tid.