Lad en aktiv ferie give dig fornyet energi

Aktiv ferie

Lyder høj puls, trillende pandesved og hårde fysiske aktiviteter malplaceret i samme sætning som fornyet energi? Så lad os overbevise dig om det modsatte; en aktiv ferie kan nemlig vise sig at blive din foretrukne måde at slappe af på. Selvom ferie for de fleste danskere ikke hænger sammen med en større udfoldelse af sit fysiske jeg, så kan en mere sporty tilgang til ferien meget vel vise sig at være måden, hvorpå du vender tilbage med fornyet energi og gåpåmod i dit daglige virke.

Eksplosiv stigning i efterspørgslen på aktive ferier

De seneste fem år er efterspørgslen på aktive ferier steget i sådan en grad, at rejsebranchen har måttet omlægge flere af de udbudte destinationer til aktive ressortområder. Der er gået trend i at være aktiv på sin ferie, og en af de primære årsager er netop, at hjemvendte aktive feriegæster føler en større energitilgang – flere eksperter (herunder psykologer og læger) har endvidere offentligt udtalt, at der bestemt er noget om snakken. Aktive ferier kan dog være mange ting, og vi har herunder listet nogle eksempler på, hvilke aktiviteter du kunne overveje til din næste ferie:

  • Træningshoteller – Den helt generelle og brede valgmulighed er naturligvis træningshoteller. Du har måske hørt om Club La Santa Sport eller Club Med, hvor du har mulighed for hver dag at tilmelde dig dine ønskede hold. Det kan være alt fra sejlads og surfing til yoga og meditation. Et træningshotel er ideel for dig, der ønsker at slappe af og samtidig bruge kroppen på nye måder.
  • Bjergvandring – Nogle af de populære feriedestinationer i Europa for bjergvandring er bl.a. Schweiz og Østrig. De fantastiske landskaber og den fascinerende natur i bjergene er med til at sætte tingene i perspektiv og lade tankerne fordufte ud i udsigten af uendelighed. En ferie med bjergvandring er ideel for dig, der ønsker at koble af fra hverdagen og samtidig tør give kroppen fysiske udfordringer.
  • Dykkerrejser – Har du altid ønsket at få dykkercertifikat, men aldrig fået gjort noget ved det, så har du muligheden ved en dykkerrejse. En uhyre populær destination for nye og øvede dykkere er Thailand. Den fantastiske natur, der her findes under vandet, og den altid dejlige varme, giver tilsammen fantastiske forhold for dykkerinteresserede rejsegæster. 

Har du derfor mod på at prøve noget nyt, udfordre dine grænser og øge dit velvære, så er den klare anbefaling herfra, at give en sportsferie et skud.