Kom ud i naturen igen, hvis du har oplevet helbredsproblemer

Kvinde går tur med sin hund i skov

Har du haft problemer med helbredet, så må du ændre på nogle af dine vaner. Hvordan vi lever, betyder meget for vores helbred. Det kan direkte påvirke det. Så din livsstil er vigtigt, når det kommer til dit helbred.

Du kan have udviklet nogle dårlige vaner. Det kan også være mangle på gode vaner, der gør din livsstil usund. Så er du i risiko for at blive syg, så må du ændre på dine vaner.

Tag lidt ad gangen. Du kan ikke ændre hele din livsstil på én dag, men hen ad vejen lærer at forstå din krop igen. Tænk dine vaner igennem. Find én ting, du vil ændre til noget bedre. Begynd der. Når du har indført én ny god vane, så kan du tage fat på den næste.

Lær at forstå din krop

Et sted, du kan starte, er ved dig selv og dit forhold til din krop. Er den bare et hylster, du går rundt i? Eller er den en del af dig? Hvor godt kender du egentlig din krop?

Det vil være godt for dig at lære at forstå din krop. Du må lære dens mønstre at kende og blive klar over dens reaktioner. Som en allergisk krop reagerer på et allergen, vil din krop have reaktioner på forskellige ting. Når du bliver stresset, reagerer din krop. Mærk efter, og find ud af, hvordan din krop reagerer. Find også ud af, hvad du kan gøre for at afhjælpe det.

Læs også gerne lidt om kroppen og dens systemer. Det vil give dig en bedre forståelse for, hvordan udefrakommende påvirkninger gør dig usund, såvel som at du lærer at forstå din krop. Det betyder meget, hvad vi spiser, og hvor vi er henne.

Kom ud

Et godt sted at mærke sin krop er i naturen. Gå en lang tur i en skov, og mærk efter i din krop. Mærk, hvordan det føles at være i naturen. Mærk din puls og din stemning. Det vil være god øvelse i at mærke din krop.

Når du bruger din krop, kan du også nemmere mærke den. Gå en tur, så du kan skabe kontakt til din krop. Mange mennesker befinder sig meget i deres hoved, og det gør du måske også. Hvis du bruger din krop, kan du nemmere få kontakt til den og komme ned i den.

Kom endnu mere ud

Endnu et plus ved at komme ud er alle de direkte sundhedsfremmende forhold. Du får frisk luft, du får motion, du får sollys. Der er så mange gode ting udenfor. Gem dig ikke for dem. Gå ud, og få noget ud af dem. Udnyt naturens medicin, og giv din krop det, den har brug for.

Vil du gerne være rask, så skal du komme udenfor hver dag. Den friske luft i sig selv vil betyde meget. Det vil påvirke din krop, men også dit humør. Sollyset kan du få midt på dagen, og det vil også have en både fysisk og psykisk effekt på dig. Ligeledes med motionen. Hvis du bevæger dig og dyrker motion udenfor, vil du få mere ud af motionen, end hvis du var indenfor.