Køb af løbesko: Dette er relevant at lægge vægt på

Løbesko

Som løber – ekstremløber eller fritidsløber – har du brug for noget praktisk og ergonomisk fodtøj. Du skal i den forbindelse gøre dig en masse tanker. Optimalt set skal du efter grundig research, sammenligning og behovsovervejelse stå tilbage med det perfekte par løbesko. Dette hjælper vi dig meget gerne med. I artiklen vil vi ikke omtale specifikke skomodeller – vi vil i stedet kigge mere overordnet på emnet og komme med værdifulde input.

Vigtigt at vide: Der er forskel på fødder

Fødder er ikke bare fødder. De findes i alle afskygninger. Man taler bl.a. om forskellige fodtyper, hvor fænomener som den strakte fod, den græske fod, den romerske fod og den firkantede fod typisk vil blive fremhævet.

Selvom du ikke tænker over det, så er der ikke kun forskel på føddernes størrelse. Det er f.eks. også meget relevant at kigge på højden af din svang, når du skal ud at købe nye løbesko. Du vil typisk enten have lav, neutral eller høj svang. Fødder med henholdsvis lav og høj svang har brug for særlige hensyn, hvorfor du ikke bare kan vælge det første par løbesko, du ser på din vej, hvis du døjer med noget af førnævnte.

De perfekte løbesko findes derude

Der findes ganske rigtigt ikke ét par løbesko, som opfylder alle løberes behov. Du skal dog ikke tvivle på, at der findes en model, som indfrier dine individuelle behov og ønsker, hvad enten du har en speciel løbestil, er platfodet eller noget helt tredje. Skulle du mod forventning ikke finde et par sko, som byder på de ønskede egenskaber, så kan du formentlig løse udfordringen med specialudviklede såler. Der er også rig mulighed for at købe hælindlæg, hvis behovet skulle være der.

Find dine løbesko her, hvis du endnu ikke har haft held med at finde det rette match. Forhandleren fører et meget bredt udvalg af sko til løb, så mon ikke du kan finde noget interessant på shoppen.

Vigtige faktorer

Din hjerne kommer muligvis på overarbejde, når du skal shoppe nye løbesko. Der skal nemlig tages højde for rigtig mange faktorer. Hos anviste forhandler bliver der først og fremmest fokuseret på forskellige skotyper – lige fra neutral og trailløb til overpronation. Din opgave er at finde ud af, hvilken type sko der passer bedst til dig.

Når du skal købe sko til løb, bør du bl.a. overveje, hvilket underlag du overvejende vil løbe på, hvor hyppigt du vil bruge dem, hvor lange distancer du vil løbe osv. Kontakt kundeserviceafdelingen hos den valgte forhandler for at blive snævret ind på den rette model.