Intet erstatter vand

vand

Ligegyldigt hvor aktiv man er i løbet af sin hverdag, er det essentielt at man får drukket nok. Dyrker man rigtig meget sport, er det afgørende med endnu mere væske, men som udgangspunkt skal du have en 1/3 af din kropsvægt i deciliter i løbet af din dag.

Vand er afgørende for top-performance

For at man kan præstere, er det vigtigt med en god væskebalance. Vand er det vigtigste du kan drikke, og det er vigtigt at man holder det vedlige.

For at kroppen fungerer optimalt, er det essentielt. Men det handler også om hvordan du fordeler væsken. Drikker man en halv liter på 5 minutter, vil du ofte erfare at du tisser det hele ud. Dette er ikke optimalt, da man på den måde giver afkald på en række vitaminer. Derfor skal man hellere løbende regulære mængden af vand.

En god tommelfingerregel er at man drikker tre mundfulde hvert femtende minut, hvis det kan lade sig gøre. I princippet handler det blot om tilvænning.

En god idé er at have en stor flaske, der kan rumme en liter, for på den måde sørge for at få nok vand i løbet af sin dag.

Kaffe erstatter ikke vand

Du kan ikke erstatte vand direkte med kaffe. Kaffen er nu også ganske fin, men har ikke den samme effekt som vand har det. Der findes en række artikler omkring dette, hvor du kan blive klogere på hvor meget vand, du reelt set har behov for – og hvad vand kan, som så meget andet væske ikke kan erstatte.

Find din vand balance

Med dette menes der, at det ikke blot handler om at fylde på. Det kan faktisk godt lade sig gøre at få for meget vand. Får man for meget vand, skader det nyrerne, da det overbelaster hele systemet. Der skal dog en hel del til, før når det stadie, men der skal tages forbehold for dette.