Hvorfor skal jeg indtage kosttilskud, hvis jeg træner?

Muskelopbygning

Træner du meget, har du helt sikkert stiftet bekendtskab med en lang række forskellige kosttilskud. Men hvorfor bør du egentlig at indtage sådanne? Det kigger vi nærmere på lige her.

Kosttilskud er ikke nødvendige

… hvis du får dækket alle dine behov igennem din kost. Et kosttilskud er netop et tilskud. Det vil altså sige, at hvis du formår at få nok af alle de væsentlige ting igennem din kost, så er kosttilskuddene overflødelige. Det gælder imidlertid, at din krop har nogle lidt andre behov, hvis du træner, end hvis du ikke gør. Den har ganske enkelt brug for blandt andet mere protein for at kunne opbygge muskelmasse.

Netop grundet de anderledes behov, kan det være svært at få dækket disse igennem kosten alene. Spiser du relativt ”normalt”, får du nemlig blot dækket det ”almindelige behov”. Når du træner, er dét ikke nok, og derfor kan det være relevant at supplere med kosttilskud.

Få mere ud af din træning

Der er mange, der vælger at indtage diverse kosttilskud for at kunne få endnu mere ud af deres træning. Din træning gør naturligvis altid en forskel og hjælper dig i retningen af dine mål, men kosttilskud kan være medvirkende til, at du når disse endnu hurtigere.

Kosttilskud kan altså så at sige være en smutvej til at komme endnu længere med træningen. Ikke dermed sagt, at du når dine mål som ved et trylleslag ved at indtage kosttilskud, men det kan bestemt være medvirkende til, at al din hårde træning rykker endnu mere. Derved vil du hurtigere se varige resultater, og det er naturligvis med til at give blod på tanden i forhold til at arbejde endnu hårdere. Kosttilskuddene kan altså ses som en hjælp til hurtigere at nå dine forskellige mål.

Du skal indtage de rette kosttilskud

Et kosttilskud er ikke bare et kosttilskud. Derfor er det også vigtigt, at du nøje overvejer, hvilke kosttilskud der egentlig giver mening for netop dig at tage. Det afhænger af din træning, af hvilke mål du gerne vil nå og naturligvis af din kost. Der er altså mange forskellige faktorer, du skal have in mente, da det ganske enkelt ikke giver mening at spilde penge på et kosttilskud, der ikke er relevante for dig.

På Kosttilskudguiden kan du læse om en lang række forskellige kosttilskud, som kan være medvirkende til, at du får mest muligt ud af din træning. Ved at sætte dig nøje ind i de forskellige kosttilskuds ”evner”, kan du sikre dig, at du får fat i de tilskud, der giver allermest mening for netop dig.