Hvilken slags kikkert burde du købe?

Person kigger i kikkert ud over natur

Vidste du, at der faktisk findes mange forskellige slags kikkerter? Det kan være godt at vide, inden man begiver sig ud i at købe en kikkert. Her kan du finde en oversigt over de forskellige slags kikkerter, der findes på markedet. Så ved du forhåbentlig bagefter, hvilken en der passer til dit behov.

Hvis du leder efter en god kikkert, kan du finde mange gode på https://kikkert-shoppen.dk.

Enhåndskikkert

En enhåndskikkert er, som navnet indikerer, en kikkert der betjenes med én hånd. Det er måske ikke denne kikkert du skal eje, hvis du gerne vil sidde i timevis og kigge på fugle ude i haven. Enhåndskikkerten er god til ham eller hende, der gerne vil have en lille og kompakt kikkert, som det er let at tage med på farten. Og så kan man føle sig lidt som en sørøver, når man bruger den.

Minikikkert

Igen afslører navnet meget godt, hvad du kan forvente af kikkerten: Den er mini. En minikikkert er smart, hvis det er en man skal bruge til at have med på farten. Den er måske heller ikke til dig, der er den helt store kikkert entusiast, men den er ellers smart, hvis man f.eks. skal på en længere vandretur eller lignende, hvor man gerne ville kunne pakke let.

Lommekikkert

En lommekikkert er en, du kan have med dig i lommen. Den er igen smart, hvis man skal ud og på tur og gerne vil bære på så lidt som muligt.

Børnekikkert

Det kan også være, du leder efter en kikkert, dit barn kan bruge. Så kan det være en god idé at købe en børnekikkert. En børnekikkert udmærker sig ved at være mere robust, end kikkerter normalt er. Således kan du uden de store bekymringer give dit barn en kikkert. Derudover er flere børnekikkerter udstyret med et greb, så de er lettere at holde ved, end en almindelig kikkert er.

Fritidskikkert

En fritidskikkert er til dig, der gerne vil bruge en kikkert meget i fritiden. Måske du har fundet et spot i haven, hvor der ofte er fugle, men som det er svært at se på afstand. Måske du elsker at tage ud i skoven på et bestemt spot for at sidde og kigge rundt på naturens flotte facetter. En fritidskikkert er oftest af lidt bedre kvalitet, end en minikikkert og lommekikkert er, så der er lidt mere til ham eller hende, der virkelig går op i sin kikkert – og bruger kikkerter som en vigtig del af deres fritid.

Udsigtskikkert

En udsigtskikkert er monteret på et stativ, så du ikke skal koncentrere dig om at holde hænderne stille, mens du kigger ud i haven. Det er ikke lige en kikkert, du kan have med på farten, og en udsigtskikkert er helt sikkert til ham eller hende, der går meget op i at se ud i haven i længere tid ad gangen.

Fuglekikkert

Der findes også kikkerter, der er lavet bestemt til at kigge på fugle. Disse har oftest gode optiske evner, så du kan se fugle meget langt væk. Den er perfekt til dig, der er interesseret i ornitologi.