Husk din daglige dosis i naturen

camping

Findes der noget bedre at komme ud i den friske natur?

I en hverdag hvor færre og færre prioriterer naturen, er det vigtigt at man blot i perioder får taget sig tid til at indånde den friske naturluft. Det er ikke kun noget der kan gavne livsglæden, men også ens produktivitet, glæde og overskud. Der findes flere forskellige måder hvor man kan blive bedre til at dyrke naturen. Nogle af disse deles i indlægget her.

Tag familien med på udflugt

Det kan være svært at komme afsted alene. Derfor er det bestemt ikke nogen dum idé at lokke hele familien med på udflugt. Det er ikke så afgørende om det er familiecamping på Sjælland, Fyn eller Jylland – eller om det bare er en endagsudflugt i den lokale skov. Det vigtige er at komme afsted, sådan man får øjnene op for de fantastiske muligheder der findes ude i naturen.

Noget af det mest hyppige man opdager, er at man sammen på en helt anden måde, end hvis man f.eks. vælger en anden form for familieudflugt.

Hvordan kommer jeg afsted alene?

Det er ikke altid nemt at få lokket hele familien med på udflugt. Derfor er det vigtigt at have nogle små tips man kan følge, hvis man nu ønsker at komme afsted alene. Ydermere er det heller ikke en dum idé at tage på tur alene, da det kan give én noget luft fra en stressende og travl hverdag.

Gør det til en vane

Ligesom så mange andre tiltag, handler det om at få gjort det til en vane. En måde hvorpå man gør det bedst, er at man fast får lagt nogle ugedage ind i kalenderen hvor man tager en gåtur på minimum 30 minutter i et dejligt naturområde nær ens bopæl. Et godt tidspunkt at gå en tur på, er om aftenen da det oftest er her man har mest behov for det, men ligeledes også har sværest ved at komme afsted.

Frisk luft giver ilt til hjernen, og kan være med til at sikre en bedre nattesøvn.

Endnu bedre er at hvis har mulighed for at gå en tur lige efter ens middagspause på arbejde. Det kan være med til at øge ens koncentrationsevne og fokus på arbejdspladsen, som også tilfalder virksomhedens interesse.

Mange naturskønne områder i Danmark

Ikke nok med at være født og opvokset i et privilegeret land som Danmark, hvor der er et hav af forskellige muligheder – lige fra uddannelse til arbejdspladser, er vi også forkælet med en masse dejlig og skøn natur. Dette gør sig gældende i alle landets dele, det handler blot om at finde de spændende og nye steder.

Få prioriteret naturen og oplev effekten på egen krop.