Sådan stimulerer du din hunds sanser

Hund jagter bold

Når det angår pasning og pleje af en hund, er der mange der overser vigtigheden i at stimulere hunden sanseligt og mentalt. Korrekt stimulation er nemlig med til at forbedre hundens trivsel og humør, og så bliver dens mentale evner trænet. Her får du et par tips til, hvordan du bedst kan stimulere din hund med gåture og fodreteknikker. 

Hundetraening

Eksperimenter med gåturen

Som hundeejer kender du vigtigheden og fordelene ved de daglige gåture. Det er en god mulighed for, at både hund og hundeejer kan få noget frisk luft og lidt let motion. Men gåturen har også mange andre fordele. For hunden, er gåturen en nødvendig kilde til stimulering af alle sanser. Særligt sundt er det dog for hunden, da den kan gå og snuse og på den måde samle indtryk. Selvom du ofte gentager den samme rute, kan der være mange nye indtryk på vejen. 

Alligevel kan det have sine fordele at prøve nye ruter. I får begge mulighed for at udforske nye kroge af jeres nabolag, der kan være kilde til mange anderledes og nye indtryk for hunden. Har du en have, kan du med fordel få en hundelem, så hunden selv kan styre hvornår den vil ud og samle indtryk i haven. Det kan eksempelvis være en STAYWELL 757EF HUNDELEM, hvis smarte lås sørger for, at det kun er din hund der har tilladelse til at komme ind. Du udstyrer halsbåndet med en speciel magnet, som hundelemmen kan reagere på for at lukke hunden ind. 

Madskål

Brug måltiderne til hjernetræning

En oplagt mulighed for at styrke din hunds mentale evner, er ved at træne dens hjerne i forbindelse med måltider. Det kan eksempelvis gøres ved at anvende en foderlabyrint. Labyrinten fungerer således, at hunden skal skubbe foderet med snuden rundt i labyrinten for at få det ud. Foderet eller godbidder er en fin motivation for hunden, og så giver det en enorm mental stimulering at skulle manøvrere igennem labyrinten. Du kan også bruge en foderbold til samme formål. Her bliver måltidet præget af leg, når hunden skal trille bolden for at få foderet ud, hvilket også er rigtig sundt.