Hold dig aktiv

Udstrækning

Det er almen kendt, at det er sundt at dyrke noget motion eller blot få pulsen op. Vi kender alle sammen den klassiske med at du skal bevæge dig mindst 30 min. om dagen, men hvor mange følger egentlig dette råd, og hvorfor er det så svært at imødekomme?

Vi forsøger i nedenstående at afdække nogle af de grunde, samt giver dig nogle helt konkrete tips til hvordan du kommer i gang med at blive lidt mere aktiv end du er i dag. Vi håber at det kan være med til at få dig i gang, men samtidigt også give dig en mindre øjenåbner for vigtigheden omkring motion.

Find en motivationsfaktor

Hvad er det, som holder os mest tilbage når vi inderst inde har en lyst til at dyrke noget motion? Fælles for mange danskere, så er det helt simpelt manglen på motivation som er den afgørende faktor. Efter en lang skole- eller arbejdsdag, så er det de færreste der har overskud nok til, at skulle til at dyrke motion i minimum 30 minutter.

Vores bedste råd hvis du ønsker at blive mere aktiv er at finde noget, som kan motivere dig til at komme i gang med at dyrke noget motion. Overvej måske muligheden for at finde en træningspartner, uden at det lyder alt for kliché, så er det faktisk en rigtig god måde at holde sig selv lidt i nakken, da man derved kan være med til at hive hinanden op og i gang!

Det kunne også være at løsningen var en helt anden. Hvad nu hvis du ved hjælp af et simpelt værktøj kunne holde dig en smule aktiveret i løbet af hele dagen, så du får den nødvendige motion, uden egentlig at have fokus på det?

30 minutters motion og 10.000 skridt er efterhånden blevet almen viden, men hvad tror du der sker, hvis du sætter det tal op til 12.000 og holder øje med dine præstationer ved hjælp af en skridttæller? Du får helt afgjort mere motion, som måske kan erstatte noget af den ekstra motion du ville lave. Alternativt kan det også være, at det kan være din motivationsfaktor, hvilket gør at du måske går/løber en ekstra tur når du kommer hjem, netop for at skridttælleren kommer op at runde de 12.000 skridt, som du har sat dig som mål.

Dette er et godt råd til at komme i gang med at holde sig aktiv. Hvis du allerede er en smule aktiv, i forbindelse med en sportsgren som eksempelvis fodbold, så træner du nok 2-3 gange i ugen plus kamp.
Det er kun 3-4 dage du er aktiv i løbet af en hel uge. Selvfølgelig skal kroppen restituerer, men kroppen kan sagtens holde til at gå 30-40 min, dagen efter en fodboldtræning. Derudover skal det nævnes hvor godt det er, at holde kroppen i gang efter en hård aktivitet. Kroppen restituerer hurtigere hvis du får bevægelse i de samme muskelgrupper, som du har anvendt dagen før.

Hjælp hinanden

Du er ikke den eneste i din familie eller vennekreds, der ikke får bevæget sig nok. Derfor kan det være en god ide, at starte til en aktivitet med nogen du kender og føler dig tryg ved. Det kan være alt fra badminton til mountainbike. Det eneste der betyder noget, er at i finder det spændende og interessant at dyrke motion sammen, og måske hjælpe hinanden til at presse jer selv lidt mere.

Der kommer ofte et konkurrencegen frem blandt venner, så det er faktisk også en god motivationsfaktor. Hvis man kan samle en større gruppe, bliver det pludselig også mere tiltrækkende at dukke op til de aktiviteter i vælger at springe ud i.

Udfordringerne

Der er rigtig mange udfordringer med at komme i gang med at træne, når man starter fra nul. Trætheden er en af de ting der tilbageholder os fra rigtig mange situationer, og den er meget svær at overkomme. Det bedste man kan gøre, samtidig med man starter med at træne, er at spise sundt. Hvis du ændre din kost til at være mere sundt, vil du også kunne mærke at du får mere energi. Kombination af den sunde mad og den motion du nu får, er med til du får mere energi. Du vil komme til at få mere overskud i hverdagen, og ikke føle dig så træt og udkørt efter en almindelig arbejdsdag.

Det er ret simpelt, hvis man kommer i gang med at træne, og holde sig aktiv, så vil du mærke forskellen inden for de første par måneder. Derfra vil det være lettere at vedligeholde sin motion, og man vil måske fornemme at sit generelle velvære vil være forhøjet.