Hardball slår paintball – federe, vildere og outdoor

Hardball

Hardball som sport er endnu ret nyt i Danmark. Det er ærgerligt, da det på mange måder er langt federe end paintball. For eksempel ved at udstyret ligner rigtige våben og camouflagedragter, at I er ærlige om, når I bliver ramt, og at I selv har mulighed for at skabe reglerne.

Her i den vestlige verden er det stadig paintball, der er det mest populære, mens hardball endnu ikke har vundet så meget indpas. I Asien er det dog lige anderledes: Der er de vilde med gentlemansporten hardball, hvor våbnene ligner rigtige våben, og hvor en kamp kan vare alt mellem en halv time og flere dage.

For dig, der er vild med at være uden for, er der selvfølgelig også den bonus, at en hardballkamp foregår udenfor, mens paintball ofte foregår indenfor i en hal. Dermed kan du altså få masser af frisk luft, mens du har det sjovt med at skyde vennerne.

Udstyret ligner rigtigt militærudstyr

Noget af det fedeste ved hardball i forhold til paintball er, at udstyret ligner det rigtige udstyr. Der er gjort meget ud af, at geværerne og pistolerne er så virkelighedstro som muligt. Derudover er der også mange, der har rigtige camouflagedragter fra militæret på, når de kæmper. Er du lidt af en grejnørd, er det altså oplagt for dig. Find hardballvåben her

Grunden til, at våbnene er så nøjagtige kopier af virkelige våben, skyldes, at de er opfundet i Japan, hvor der i 1970’erne var en meget restriktiv våbenlovgivning. Der var dog mange, der gerne stadig ville eje og samle på våben. Derfor fik de fremstillet hardballvåben, der lignede de virkelige.

Ærlighed vs. afslørende maling

I både paintball og hardball handler det selvfølgelig om, at du skal ramme dine modstandere. Når du spiller paintball, er det tydeligt, når du er blevet ramt: Der kommer til at være en stor malerklat på dit tøj.

Når du derimod bliver ramt af en kugle fra et hardballvåben, vil den ikke efterlade et mærke. Det handler derfor om, at du er ærlig i forhold til, hvornår du er blevet ramt. Der er mange, der godt kan lide den ærlighed, da det netop gør hardball til en gentlemansport.

I skaber selv reglerne

I paintball gælder det typisk om, at der er et hold, der skal erobre en fane eller indtage et fort fra nogle andre. Det kan det også gøre i hardball, men I kan også vælge at sætte helt andre scenarier op. Der findes for eksempel nogle, der udfører kopier af virkelige slag, hvor det tager flere dage for dig at gennemføre dem.

Derudover er der også mange, der har særlige regler for, hvordan det er muligt at genoplive en holdkammerat, når denne er død. For det er jo langt sjovere, at I alle sammen kan være med, frem for at der er en, der er ude.

Hardball er derfor en langt federe og sjovere sport, hvor I vil opleve at have et mere lige forhold til det hold, som I spiller mod. Netop fordi I har aftalt reglerne i fællesskab, og I skal være ærlige i forhold til, hvornår I er blevet ramt.