Har du en passion for fodbold på TV? Begynd selv til fodbold og få motion

Fodbold i haven

Fodbold er en af de mest populære sportsgrene, og rigtig mange mennesker følger med i sporten både på nationalt og internationalt plan. Fodbold forbliver dog for mange en sport, som de ser i fjernsynet, men ikke selv dyrker, hvilket er en skam, da fodbold både er en sjov sport, som man kan dyrke med vennerne, og som samtidig er rigtig sund.

Hvis du kunne tænke dig selv at begynde til fodbold, men ikke lige ved, hvad der skal til, førend du kan starte, så får du her en mini-guide til, hvordan du bedst kommer i gang med at spille fodbold.

Vælg niveau efter dine ønsker

Man kan spille fodbold på mange forskellige niveauer; alt fra den afslappede og hyggelige træning og venskabskamp med vennerne til at spille på mere ambitiøse hold. Derfor bør du vurdere, hvor ambitiøs du er omkring spillet.

Ligegyldigt om du vil spille på et liga-hold, eller om du foretrækker lokalforeningens hold, så får du stadig motion ud af træningen. Du skal derfor ikke føle, at du bliver nødt til at melde dig på et ambitiøst hold, hvis dette ikke er, hvad du ønsker.

Har du brug for lidt informationer, kan du blandt andet læse mere om Superligaen her.

Sæt et mål for din træning

Ved at dyrke en motionsform som du er interesseret i, så har du allerede en langt større chance for at holde ved din træning. Det er dog stadig vigtigt, at du bliver ved med at udfordre dig selv, så du får noget ud af din træning.

Det kan f.eks. være, at du dyrker fodbold med henblik på at tabe dig eller at få en bedre kondition, så kan en forbedring på disse punkter være dit mål. Du kan også stræbe efter et specielt antal mål, som du vil score i den næste kamp. Hvilke mål du vil opnå, er op til dig, men de hjælper dig altså med at holde ved sportsgrenen og dermed motionen.

Brug sammenholdet med dine holdkammerater

Fodbold er en holdsport, og du får dermed en hel flok holdkammerater, når du begynder til fodbold. Udnyt derfor det sammenhold som du får med de andre på holdet. Ligesom med målene så hjælper sammenhold og venskab dig også med at holde ved sporten.

Du kan dermed også få chancen for at forøge dit netværk med nogle nye venner, som du også kan ses med udenfor banen. Dine holdkammerater har sikkert de samme interesser indenfor fodbold som dig, og i kan derfor sikkert diskutere holdene i Superligaen sammen efter kampen.