Guide til den perfekte restitution

Udstrækning

Betalt indhold

Restitution er vigtigt, uanset om man brænder for fodbold, cykling eller noget helt tredje. Der findes dog forskellige måder at gribe det an på.

Du vil i denne guide blive præsenteret for alt, hvad du skal vide om restitution. Hvad er det? Hvad nytter det? Hvor længe skal jeg restituere? Du finder svar på det hele her. Husk at du er velkommen til at dele din nye viden med dine kollegaer og sportskammerater.

Tre hurtige spørgsmål og svar om restitution

Restitution kan godt være lidt af en jungle. Af følgende grund opstår der typisk mange spørgsmål. Disse spørgsmål vil vi hjertens gerne besvare; svarene kommer herunder:

Hvad er restitution? – Restitution handler om at give kroppen ro til at komme sig efter en hård træning. Kroppen har nemlig – ligesom hjernen – brug for hvile for at kunne fungere optimalt. Man arbejder særligt målrettet med restitution inden for styrketræning, bodybuilding og fitness, ligesom det i næsten lige så høj grad praktiseres inden for fodbold, håndbold og atletik.

Hvad nytter det? – Du er nødt til at restituere, hvis du drømmer om at komme i god form og undgå skader. Mangelfuld restitution kan nemlig føre til smertefulde overbelastninger og skader, som vil kunne komme til at plage dig i lang tid. Derfor er det vigtigt, at du ikke springer over, hvor gærdet er lavest.

Hvor længe skal jeg restituere? – Du kan som udgangspunkt nøjes med at restituere et sted mellem 12 og 72 timer, hvis du dyrker fodbold, fitness, løb, styrketræning eller yoga. Den perfekte restitutionstid kan dog variere meget fra sportsgren til sportsgren og fra sportsudøver til sportsudøver. Ergo er det vigtigt, at du mærker efter og giver din krop ro til at hvile, hvis den har brug for det.

Sådan skal du restituere

Restitution er vigtigt, jovist, men hvordan restituerer man optimalt? Det er næste store spørgsmål. Svaret vil helt sikkert afhænge af, hvem du spørger. Alligevel vil vi gerne komme med et kvalificeret bud. Du får vores bedste tips nedenfor:

Tænd fjernsynet og lad dig underholde – Det gælder først og fremmest om at glemme alt om træning for en stund. Nu skal du nemlig have tid og plads til at slappe af – for eksempel med et underholdningsprogram. Fuld plade er blot én blandt mange underholdningsprogrammer, du kan nyde lige nu. Du kan hente tv2 bankoplader på nettet, hvis du gerne vil spille med. Læs mere på bingoguiden.net.

Gå til den lokale massør – En omgang massage vil gøre godt for enhver sportsudøver. Det er især oplagt at lægge vejen forbi en massør, hvis man døjer med tilbagevendende spændinger og småskavanker.

Hvordan foretrækker du at restituere?