Forbedr dine spring og hoppeteknik med det rigtige udstyr til din trampolin

Dette indhold er sponsoreret.

For mange er en trampolin en sjov, effektiv, og bekræftende måde at få rørt sig på. Det er ikke så mærkeligt. Der er tale om en rigtig god træning af rigtig mange af ens muskler, både i benene og i core. Det er for mange også en meget nem måde at røre sig på, da det ofte er så underholdende, at det for mange ikke føles som motion på samme måde som for eksempel en løbetur. Yderligere benytter mange også trampoliner mere målrettet til at øve spring og træne deres teknikker. Uanset hvad, så er det ikke mange, der overvejer hvordan trampolin fjedre er med til at påvirke din trampolin og dine spring. Ved at læse med her, kan du få mere indsigt i, hvordan trampolin fjedre kan være med til at give dine spring og trampolin helt nyt liv.

Længden af trampolin fjedren påvirker dine spring

Det mest oplagte aspekt at kigge på hos en trampolin fjeder, er selvfølgelig dens længde. Fjedrene fås i utroligt mange størrelser og længder. Det kan derfor være lidt svært at finde rundt i, hvad der lige er bedst at vælge. Fjederens længde har meget at sige, når det kommer til hvor glatte dine spring vil føles. En hovedregel er: nu længere fjeder, nu mere udstrækning og dermed ofte glattere spring. Derfor ikke sagt, at kortere fjedrer ikke har fordele. Disse er ofte mere stive og strækkes ikke ligeså meget. Det er utroligt vigtigt, at fjederens længde passer til trampolinen. Mål derfor dine gamle trampolin fjedre i udstrakt tilstand, fra krog til krog, inden du anskaffer dig nye fjedre.

Cylindrisk eller konisk?

Typen af fjedre kan også være med til at gøre en forskel for dine spring. Koniske fjedre er snævret ind i enten den ene eller begge ender af fjederen, hvorimod cylindriske fjedre har den samme tykkelse gennem hele fjederens længde. Her er en konisk fjeder dog klart den mest benyttede, da denne strækkes mere jævnt under spring hvilket fordeler kraften fra springet mere jævnt. På denne måde holder fjedrene også længere i modsætning til de cylindriske fjedre, hvor kraften i fjederens opspænding går hurtigere tabt ved længere brug.

Gennem regn og slud

De fleste trampoliner hos private er som bekendt ofte til udendørs brug. Med dette kommer det meget omskiftelige danske vejr, som trampolinen og dens fjedre skal kunne modstå. Alt efter dine egne behov og vejrforhold, kan det derfor være værd at overveje galvanisering af ens trampolin fjedre. På denne måde bliver fjedrene mere hårdføre overfor rust og korrosion, og de kan derfor holde den høje kvalitet i længere tid. Overvej derfor, hvilket forhold din trampolin bliver udsat for, inden du køber dine nye trampolin fjedre.