Fem tips til at finde ro efter en hård træning

Fem tips til at finde ro efter en hård træning

Det kræver en stor og dedikeret indsats at blive dygtig til sport. Det ved både du og alle andre sportsentusiaster. Selvom hård træning er vejen frem, så skal man også huske at passe på sig selv. Der er nemlig grænser for, hvor meget din krop kan og bør presses. Den grænse kender du muligvis allerede, men det er ikke desto mindre vigtigt, at du giver din krop og hoved ro efter en hård træning.

Evaluér dagens træning inde i hovedet

Det første tip går på kort at evaluere dagens træning inde i hovedet. Hvordan gik det? Hvad gik godt? Hvad gik mindre godt? Tænk over det i 5-10 minutter og læg så alle tanker om træning helt væk. Dedikation er sundt, så længe man ikke glemmer, at der også er andre vigtige ting i livet. Skriv evt. ned, hvordan din træning er gået, hvis du har svært ved at rumme det hele i hovedet. Så har du også noget at kigge tilbage på, når du om en måned eller et år skal måle din udvikling. Det kan være med til at holde motivationen oppe.

Hop en tur i bad

Der er ikke noget mere befriende end at tage ens fugtige og beskidte træningstøj af for derefter at stille sig under bruseren. Det er en effektiv måde at geare ned på. Bring med fordel hyggen ind i badet ved at sætte lidt stille musik på anlægget. Det vil i den anledning være en fordel, hvis du ejer en vandtæt bluetooth højtaler. Flere moderne højtalere kan nemlig sættes fast på væggen vha. sugekopper.

Foretrækker du mon et koldt eller varmt bad efter endt træning?

Lad dig underholde

At du har brug for at slappe af er ikke ensbetydende med, at du absolut skal ligge i sengen eller sofaen med lukkede øjne. Du kan sagtens nyde en smule underholdning samtidig med, at du kommer til hægterne. Er du ikke lige i humør til film eller tv-serier, så kan du stifte bekendtskab med nogle af de mange spillemaskiner. De bedste spillemaskiner er altid kun ét klik væk – de findes nemlig på nettet.

Indtag masser af væske

Man kan muligvis ikke drikke sig i form… alligevel er det vigtigt at indtage masser af væske.

Dit væskebehov stiger betydeligt, når du er fysisk aktiv, hvorfor du skal huske at drikke mere vand end normalt. Du kan også drikke mælk for at styrke dine knogler og for at slukke tørsten. Drik gerne to store glas vand efter træning. Du kan i samme ombæring nyde en lækker proteinbar e.l. Det er jo altid godt med et proteinskud efter træning – især hvis man dyrker styrketræning eller bodybuilding.

Lyt til en lydbog

Er du så træt, at du nærmest ikke kan holde en bog, så kan du glæde dig over, at man kan lytte til de fleste bøger. Det kan lade sig gøre med de smarte lydbøger, som hitter mere end nogensinde før. Du kan med fordel tegne et abonnement, hvis du ønsker adgang til markedets mest eftertragtede lydbøger. Typisk betaler man 1-200 kr. for et månedligt abonnement. Du kan til enhver tid opsige abonnementet.