Få endnu mere ud af dine vandreture med disse tips

Vandreferie

Det er populært at vandre. Om det så er lange daglige gåture i lokalområdet eller deciderede vandreferier, så elsker danskerne lange vandreture. Og fordelene er da også mange. Foruden det åbenlyse – at det er sundt og slankende at gå lange ture – så kan det skabe ro i dit hoved og fjerne stress fra kroppen. Du får bedre styr på tankerne og den dårlige energi, når du går en lang tur. Og så er den friske luft også rigtig god for din krop.

I denne artikel får du et par små fifs til, hvordan du kan gøre din vandretur endnu bedre – om du så er på vandreferie eller blot er ude på din daglige gåtur.

Find vej nemt og hurtigt

Er du ude på ukendt terræn, er der ret stor risiko for at fare vild, medmindre du har en lokalkendt person med dig. Der kan selvfølgelig være noget charme ved at finde rundt selv og komme ud i områder, som du ikke ville have lagt vejen forbi, hvis du havde fulgt et kort eller en fast rute. Men det er nu også meget rart i sidste ende at kunne finde tilbage på den rette vej.

Du bør derfor altid have en håndholdt GPS med dig, når du begiver dig ud på fremmed grund. Du kan jo sagtens stadig gå offroad og følge din egen vej, men med en GPS i lommen vil du altid kunne finde tilbage igen.

Optag dine oplevelser

Du oplever mange ting på en vandretur, måske i særdeleshed når du er på vandreferie. Medbring derfor et godt kamera, som kan tåle både vind og vejr, og som du eventuelt kan montere på dit hoved og blot lade køre. På den måde vil kameraet følge dine bevægelser og se nøjagtigt det, som du ser på din vej. Så fanger du også alle de impulsive oplevelser, som ikke kan planlægges. Resultatet vil være et fantastisk minde om en unik og smuk oplevelse.

Få vægt på og træn op til fremtidige ture

Medbring også en god rygsæk, hvor du kan have langt det meste af din nødvendige oppakning. Men pak nu ikke for meget – du skal selv slæbe rundt på det. Vælg for eksempel en Osprey Talon 22, som kan rumme op til 22 liter. Den er superlet, og der er tænkt over at gøre rygsækken så brugervenlig som overhovedet muligt.

Brug den eventuelt også på vandreturene herhjemme, hvor du kan smide noget vægt i og dermed træne op til din næste vandreferie.

God tur.