Få en sundere arbejdsplads

Få en sundere arbejdsplads

Træning, sund kost og sundhed generelt er utrolig omdiskuteret – der er nemlig rigtig mange veje, man kan gå. Der er et hav af forskellige slankekure og træningsprogrammer, man kan følge for at opnå sit mål om et sundere jeg. Det er svært at vide, hvilken vej man skal gå. I virkeligheden gælder det bare om at leve sundt – helt generelt. At bevæge sig nok og spise en god og varieret kost. Det lyder altså helt utrolig nemt, men det er det bestemt ikke. Hvis det var så nemt, ville træning, kost og sundhed nemlig ikke være et så omdiskuteret emne. Det kan være rigtig svært at gå den sunde vej med bevægelse og sund kost. Dette skyldes blandt andet, at mange har opbygget nogle vaner, der ikke er særligt sunde, og de kan være svære at bryde. Det kan især være svært at bryde disse vaner, når man ikke er i sine trygge rammer i hjemmet. Derfor er der også mange, der ”falder i” på arbejdspladsen. Hvis du ikke vil falde i den fælde, kan du herunder læse mere om, hvordan I på din arbejdsplads kan skabe en sundere arbejdsplads for alle medarbejdere.

Frugtordning til virksomheder

Det er utrolig populært at få leveret frugt til virksomheder og virksomhedens medarbejdere. Det er så populært, at der faktisk er mange, der tilbyder en såkaldt frugtordning. En frugtordning kaldes både for netop frugtordning og firmafrugt, og ordningen bruges af både store og små virksomheder. Hvis I ikke har en frugtordning på din arbejdsplads, kan du sagtens undersøge mulighederne for det. De fleste ledere er villige til at gøre noget godt for medarbejderne, herunder også at øge deres sundhed og tilbyde goder som eksempelvis frugt i løbet af dagen. Hvis I får en frugtordning på din arbejdsplads, vil du kunne tage et stykke frugt, når lækkersulten melder sig. Dermed vil du kunne undgå at ”falde i fælden” sidst på eftermiddagen, når trætheden og sukkertrangen plejer at melde sig.

Træn i arbejdstiden

Det lyder måske mærkeligt, men ikke desto mindre kan det være en god ide med indlagte træningspauser i løbet af arbejdsdagen. Hvis I bruger nogle minutter eller et kvarter hver dag på at bevæge jer, vil I sikkert opleve produktivteten stige. Dette kan du med fordel foreslå til din leder, eller du kan forsøge selv at indføre det. Du kan selv tage initiativet til det, hvis du ønsker en sundere arbejdsplads; bliv personlig træner eksempelvis. På den måde kan du selv styre træningen, og virksomheden behøver ikke at betale en anden for at gøre det.

Undgå at sidde stille hele dagen

At indføre træningspauser i løbet af dagen er et drømmescenarie i forhold til at skabe en sundere arbejdsplads. Uanset om du kan indføre disse træningspauser eller ej, bør du fokusere på ikke at sidde stille hele dagen. Sørg derfor for at stille dig op eller gå en runde på kontoret en gang i mellem. Gå en ekstra tur ud til kaffemaskinen eller til printeren – rejs dig op fra stolen i hvert fald.