Er fnat en mide, man bliver smittet med i naturen?

Er fnat en mide, man bliver smittet med i naturen?

Der findes op til flere mider og parasitter, som du kan blive angrebet af, hvis du bevæger dig ud i den danske natur. Der er mange, der tror, at det også er noget, der er gældende for en fnatmide. Det er det dog ikke. Du skal derfor ikke være bange for, at du bliver angrebet af en sådan mide, hvis du går ud i den danske natur.

Det skal derfor ikke være det, der afholder dig fra at udforske den danske natur. Som der er givet udtryk for, er der dog andre mider og parasitter, du godt kan blive angrebet af, hvoraf flåter er en af dem. Det er dog en sjældenhed, at det sker, at man bliver angrebet af en flåt. Derfor kan du naturligvis også tage det helt roligt.

Hvordan bliver man så smittet med fnat?

Du kan ikke blive smittet af en fnatmide i naturen, som det fx er tilfældet ved en flåt. I stedet er det en mide, du kan blive smittet med, hvis du har tæt hudkontakt til en anden person, der er smittet. Det er den måde, hvorpå de fleste bliver smittet. Det betyder dog ikke, at det er den eneste måde, man kan blive smittet på.

Ikke nok med, at du kan blive smittet ved at have hud til hud-kontakt med en person, der er smittet, kan du også blive smittet via tekstiler. Det er ikke alle, der er klar over dette, hvorfor der også er mange, der bliver smittet på denne måde. Endvidere er der også mange, der bliver smittet på ny via deres egne brugte tekstiler.

Uanset hvad, skal du dog ikke bekymre dig for, om du bliver smittet med fnat. Det er ikke en farlig sygdom, men den kan dog være til stor gene. Derfor er det også en god idé, at du behandler det hurtigst muligt. Når du er smittet med fnat, vil du opleve, at det klør på hele din krop – og det undgås kun ved hurtig behandling.

Kan jeg deltage i sociale outdooraktiviteter med fnat?

Hvis du er typen, der godt kan lide at være social, så skal du selvfølgelig sikre, at du ikke smitter andre. Det er heldigvis ikke specielt svært at sikre dette. Det kræver nemlig ikke andet end, at du behandles med en Nix-creme. Når du har påført denne creme, går der kun 8 – 12 timer, før du er 100 % smittefri, og fri for fnat.

Derfor skal du ikke bekymre dig for, at du smitter nogen, hvis du blot er blevet behandlet. Er du ikke det, er det vigtigt, at du ikke har tæt kontakt til andre. Alle du har kontakt til, skal også behandles, så smittecirklen kan brydes. Det er selvfølgelig derfor, at det er så vigtigt, at du sørger for at lade dig behandle hurtigt.

Ønsker du at blive klogere på fnat, bør du besøge www.fnatkur.dk, hvor du kan læse nærmere om alt fra din risiko for smitte til behandling af det.