Er en engelsk bulldog en god familiehund?

Er du på markedet efter en hund, der kan passe ind i familien? Så er der en masse spørgsmål, der dukker op. Er hunden god til børn? Er hunden loyal? Adlyder hunden sin ejer?

Det giver god mening at stille sådanne spørgsmål. Hvis du har en familie og vil have en hund, er det vigtigste selvfølgeligt, at hunden kan fungere i et større selskab.

Mange ser en engelsk bulldog og tænker – er den god til familier? Ordet bulldog peger fantasien mod historier om bidske muskel-hunde, men sådan er en engelsk bulldog slet ikke.  

Avlet til at være selskabelig

Er de søde og kærlige engelske bulldogs en familiehund? Svaret må være et ja. Det er meget muligt at opdrage en engelsk bulldog til at være en fantastisk familie hund. Faktisk er racen avlet til at være venlig og selskabelig.

Engelske bulldogs er loyale og milde af sind og passer derfor godt ind i familieramme. Det er dog stadig vigtigt at socialisere hunden så tidligt som muligt – f.eks. med henblik på at omgås med børn.

En engelsk bulldog er så selskabelig, at den ikke kan lide at være hjemme alene i længere tid ad gangen. Derfor passer den også godt i et hjem med mange medlemmer.

Socialisering er det vigtigste

Alle hunde kan blive aggressive, hvis de føler sig truet. Derfor er det utrolig vigtigt at socialisere og opdrage hunden. Børn kan godt skræmme hunden, da de ikke altid ved, hvor grænserne går.

Men hvis hunden bliver opdraget og socialiseret ordentligt, vil den blive forståelig og overbærelig, hvad angår børns adfærd.

Uanset hvad er det vigtigt at opdrage en engelsk bulldog. Hvis du ikke opdrager den, har racen en tilbøjelighed til at blive doven og bevidst ignorere dine kommandoer. Sæt derfor faste rammer for din hund.