Er dit hjem optimalt til hjemmetræning?

Har du fået nok af fitnesscentre? Er du ikke tosset med løbeture? Så er hjemmetræning et super godt alternativ. Hjemmetræning kan ske når som helst fra komforten af dit eget hjem, og så behøver du faktisk ikke en masse fancy udstyr for at få sved på panden. 

Dog er der nogle få ting, som der skal være styr på, før dit hjem er optimalt til hjemmetræning. Læs med her. 

Det er vigtig med god plads

Det første du skal kigge på er om der er rigeligt med plads der hjemme til hjemmetræning. Du behøver naturligvis ikke have en stue på størrelse med en gymnastiksal, men et par kvadratmeters gulvplads er en god ide, så du kan bevæge dig frit. 

Stuen eller soveværelset er et optimalt sted til hjemmetræningen. Sørg for der er et frit stykke gulv, som kan ryddes, hvor du eventuelt kan lægge en yogamåtte ud, hvis du skal lave øvelser på gulvet. 

Få fikset skavankerne

Dit hjem skal gerne være i tiptop stand, så du trygt kan udføre hjemmetræningen. Hvis der for eksempel gulvet er slidt og give splinter er det rigtig ubehageligt at skulle tage armbøjninger der hjemme. Det er en god ide at få fikset selv de små skavanker, så din hjemmetræning ikke bliver forstyrret.

På https://byggearbejde.dk/ kan du for eksempel få en dygtig håndværker hjem til dig, som kan tage hånd om sagerne, hvis der er noget som skal ordnes. Så behøver du ikke bekymre dig andet end din træning.

Udnyt hvad du har der hjemme

Du behøver ikke investere i en kondicykel eller håndvægte for at få en optimal hjemmetræning. Faktisk kan du opnå super gode resultater ved blot at træne med din egen kropsvægt. Du kan med fordel udnytte de møbler du har stående der hjemme til at intensivere træning.

Du kan for eksempel lave dips ved dine spisebordsstole eller bruge sofaen til at lave hip thrusts med løftede ben. Kig på hvad du har stående af møbler og udstyr, udnyt, hvad der allerede er i hjemmet. Du vil blive overrasket over hvor sjovt og intens en hjemmetræning kan blive. Der er altid masser af inspiration at hente på YouTube til en intens omgang hjemmetræning.