En aktiv livsstil er intet uden god kost og søvn

Det sunde liv

Betalt indhold

Det har længe været en udbredt misforståelse, at det at være aktiv i sin hverdag er ensbetydende med, at man lever sundt. Men det er langt fra tilfældet. Det er naturligvis sundt at være aktiv at få pulsen op og bruge sin krop, men vil du i sandhed leve sundt, kræver det mere end det. To af de vigtigste komponenter i en sund livsstil er god kost og søvn.

Hvorfor er kost vigtigt for en sund livsstil?

Når du sørger for at holde dig aktiv i din hverdag, gavner det dig ikke kun nu og her, men også på sigt, blandt andet fordi daglig aktivitet forebygger en lang række sygdomme. Det samme gælder faktisk for din kost. Ikke alene kan en god kost sikre et velfungerende immunsystem, som sikrer dig mod sygdomme nu og her, du kan også forebygge sygdomme på længere sigt. Blandt andet kan du med sund kost forebygge diabetes samt hjerte- og karsygdomme.

Et par gode råd til at opretholde en sund livsstil, hvad angår din kost, kunne lyde således:

  • Sørg for at spise varieret
  • Inkorporér masser af grøntsager i dine måltider
  • Vælg fuldkorn
  • Drik vand
  • Sørg for at spise fisk
  • Skær ned på salt, fedt og sukker
  • Sørg for at lave en madplan (naturligvis en sund en af slagsen)

Især sidstnævnte – at sørge for at lave en sund madplan – er et godt råd. Det er ofte, når vi tager spontane og uigennemtænkte beslutninger omkring vores mad, at vi træffer de usunde beslutninger. En god idé kan være at lave en madplan for en uge frem. På den måde kan du både undgå at handle ind mange gange om ugen og sikre dig, at du spiser sundt og varieret. Du kan også vælge at abonnere på en måltidskasse, hvor ingredienserne til sunde måltider bliver leveret direkte til din hoveddør. Også her kan du have indflydelse på din madplan. Læs mere om muligheden her.

Hvorfor er søvn vigtigt?

En ting som mange har tendens til at overse som værende et vigtigt element i en sund livsstil er god søvn. Det er vigtigt at få sovet nok og godt. Nøjagtigt som det gælder for motion og sund kost, så kan god søvn være med til at forebygge sygdomme både nu her og senere i livet. God søvn kræver en god seng. Sådan en kan du helt sikkert finde hos Bedre Nætter. Se udvalget her og lev sundt ved at sove godt.