Det sporty herreur til outdoor brug

outdoor-ur

Uret er på mange måder den mest almindelige form for ekstravagant pynt, som du finder på de fleste mænd. Mange mænd har svært ved at identificere sig med brug af halskæder, armbånd, ringe og så videre. Men en ting er sikkert og vidst – uret er altid det sikre valg, når man som mand gerne vil tilføje en ekstra dimension til sit udtryk. Der ud over, så har uret den simple og praktiske funktion, at vi kan se hvad klokken er. Hvis du er en sporty type, som stiller lidt krav til dit valg af ur, så kan det være en god ide at læse med her og få lidt ideer til, hvad dit næste ur skal kunne.

Praktiske funktioner og stil over friluftslivet

Der findes et væld af herreure på markedet og de fleste henvender sig til manden, som ikke lever en outdoor tilværelse. Men faktisk findes der en del ur fabrikanter, som tilbyder ure med indbyggede praktiske funktioner og med en høj anvendelighed. Det vandtætte ur har længe været på markedet, men senest er man begyndt at lave ure, som kan holde til et langt større undervands tryk, end tidligere. Det betyder, at dykkeren kan gå til nye dybder og samtidig beholde sit ur på håndledet. Ure som viser mere end klokken, er også vundet frem på markedet og friluftsmennesket kan her hente en del god viden og hjælp, når man er uden i naturen.

Få styr på langt mere end klokken

På en krævende friluftstur kan det være praktisk at kende sine koordinater, aflæse distancer og tælle sine skridt. Et ur med solopgang og solnedgangs tider og alarm, samt månefaser og måne op- og nedgang kan også være en god ide. Ure lavet i rustfri stål, hvor glas materialet er safir krystal og utroligt slidstærkt, er langt at foretrække i outdoor situationer. Ligesom remmen gerne må være fremstillet i en form for tekstil, da dette har en længere levetid end læderremmen har det i udendørssituationer. Nogle ure kan via GPS huske og finde Specielle Point of Interest steder til fiskeri og jagt. Andre kan give et praj om vejrtendenser og storm alarmere. Endelig er det altid en god ide med et kompas indbygget i uret.

Send de rigtige signaler

Når man skal ud og vælge sit nye friluftsur, så er det ikke altafgørende, at dit ur har alle de her over benævnte funktioner. I stedet er det vigtigt, at du tager afsæt i dine behov, når du skal vælge et ur. Ud over alle de praktiske funktioner, som givetvis er de vigtigste for friluftsmennesket og mennesker med en aktiv livsstil, så skal dit ur også være smart. Du skal føle dig godt tilpas med det om håndledet. Er du ikke typen til tunge ure og iøjnefaldende farver og materiale, så gå efter et ur som har det rigtige praktiske funktionsniveau, men som også findes i et afdæmpet design. De fleste ure bliver produceret i mindst tre udgaver, så der til en hver tid findes et ur for en hver smag.