Der findes mange former for motion, du kan give dig i kast med

De fleste træner i fitnesscentre. Men nogle gange kan det undre, hvorfor folk hellere vil trampe i en kondicykel frem for at tage på cykeltur. Luften i fitnesscentre hørmer med sved og testosteron. Den luft du ånder ind er blevet åndet ud af andre, mange gange allerede.

Når du træner udendørs, er du i den friske luft. Og det betyder mere end bare lugten. Frisk luft er langt mere iltrig end genbrugsluften i et lukket rum. Selv den bedste AC kan ikke erstatte en frisk brise, og den dejlige salte luft fra kysten.

Fitnesscentret har naturligvis også sine fordele. De sofistikerede maskiner giver dig udmærket kontrol over hvilke muskelgrupper du vil træne, og hvordan. Så det skal ikke være et spørgsmål om enten eller. Men det er godt at have i mente, at du også kan træne udendørs. Tag ud i naturen en gang imellem.

En af de mest intense udendørs aktiviteter er parkour. Der skal du navigere naturlige eller menneskeskabte forhindringer, med intet andet end din krop. I alle større byer findes der nu klubber og foreninger hvor du kan dyrke parkour.

Hvad står DGI for?

DGI er gymnastikkens paraplyorganisation. Det er en af Danmarks største paraplyorganisationer indenfor idræt. DGI står for Danske Gymnastik og Idrætsforeninger. DGI omfavner mange lokale foreninger rundt om i Danmark, som står for alle de spændende arrangementer, året rundt.

Det hele startede med skytter. I 1861 samledes de danske skytteforeninger under navnet DDS. I 1921 opstod de første danske gymnastikforeninger som dannede en fælles forening med DDs, som kom til at hedde DDGS&I. I 1992 slog denne organisation sig sammen med DDGU, de Danske Gymnastik og Ungdomsforeninger og blev til DGI. DDS skilte sig ud og fortsatte under sit eget navn. Lige indtil de i 2008 igen slog sig sammen med gymnasterne og blev til det DGI vi kender i dag.

Gymnastikportalen, din online indgang til Dansk Gymnastik

DGI driver en webside som hedder Gymnastikportalen. Hvis du interesserer dig for gymnastik, er gymnastikportalen et must. Der finder du simpelthen alt der er værd at vide om gymnastik i Danmark. Det er en meget flot og overskuelig webside med masser af information og gode links.

Gymnastikportalen henvender sig både til elitegymnaster, lokale gymnastikforeninger, og fritidsgymnaster. Det er også portalen for alle der bare i en eller anden grad interesserer sig for gymnastik. Der finder du beskrivelser af alle gymnastikgrene, udstyr, regler, og kalendere for danske og internationale gymnastik arrangementer.