Alternative outdoor træningsformer

flot natur

Du kan træne uden for på mange forskellige måder. Det kan for eksempel være ved at skyde med bue og pil, at gå på line og at ro på et stand up paddle board. Læs mere om det herunder.

Du ved det sikkert allerede: Naturen byder på masser af måder for dig, hvorpå du kan dyrke sport. Men selv om du ved det, kan det godt være svært for dig at få øje på dem. Samtidig kan det godt blive lidt ensformigt med løb, cykling og en god lang gåtur udenfor.

Her kommer vi ind på forskellige former for alternativ træning, som du også har mulighed for at udføre udenfor. Der findes selvfølgelig mange flere, men disse udmærker sig ved at være rimelig simple for dig at komme i gang med.

Skyd med bue og pil

Måske virker det ikke rigtig som træning, at du står stille og skyder med bue og pil, men bare vent til du har prøvet at spænde buen mange gange efter hinanden. Der vil du tydeligt kunne mærke i dine arme og brystmuskler, hvor meget det kræver af dig at spænde buen!

Der findes en række forskellige former for buer. En af dem, der er nemmest for dig at gå til, når du er begynder, er en compoundbue. Det er en bue, der er udviklet i slutningen af 1960’erne. Den har en kortere streng end normale buer, hvilket gør det langt nemmere for dig at spænde den. Du vil dog stadig få rigeligt med træning.

Er du blevet interesseret i at læse mere om træning med compoundbuer, kan du gøre det på http://compoundbue.dk/

Gå på line

En anden nem og alternativ træningsform for dig at gå i gang med ude i naturen er at gå på line. Du kan købe en slackline i de fleste friluftsbutikker. Den kan du spænde op mellem to træer, og så er det ellers bare om at komme i gang med at balancere.

Er det længe siden, at du har gået på line, kan du selvfølgelig starte med at have den tæt på jorden. Derefter kan du gradvist hæve den lidt. Hvis du er bange for at falde, kan du lægge en madras under. Du vil hurtigt mærke, hvordan din balance bliver bedre, og at du bruger musklerne på at holde dig på linen.

Stand Up Paddle

Er du vild med sport på vandet, er det oplagt for dig at prøve stand up paddle. Med stand up paddle står du på et bræt og ror med en åre. Det kræver meget balance og dermed også styrke i musklerne, hvilket gør det til perfekt træning for dig.

Når du vil i gang med stand up paddle, er det en god ide for dig, at du tager et kursus i det. Dermed kan du lære alle teknikker og være sikker på, at du har styr på alt, inden du begiver dig ud på havet på egen hånd.

Der findes altså masser af alternative outdoor træningsformer, og de tre ovennævnte er bare et lille udpluk af dem. Du kan derfor nemt finde frem til den rette form for træning for dig.