Alene i vildmarken – tag på din egen tur

alene i vildmarken

Tv-programmet ”Alene i vildmarken” har høstet stor succes herhjemme i de sidste to sæsoner. Konceptet kommer oprindeligt fra USA og har alt, hvad et godt Tv-program skal have. Konkurrence, drama og så har det ikke mindst det menneskelige gen; overlevelse. Det vil for enhver outdoor entusiast begynde at krible i hænder og fødder for at prøve noget lignende. Men hvad hvis man ikke ønsker at deltage i Tv-programmet? Ja, så er der rig mulighed for at lave sin egen tur. Den vil dog ikke blive lige så ekstrem, da du ikke på samme måde har adgang til den sikkerhed, som deltagerne har i ”Alene i vildmarken”. Sikkerheden er ekstremt vigtig, for der kan ske vilde ting, når man er ude i naturen. Det ved enhver med interesse for outdoor. Her i artiklen gennemgår vi de ting, som du skal forberede for at kunne komme på din egen ”Alene i vildmarken” tur.

Skal jeg alene afsted?

Først og fremmest skal du tage stilling til, om du skal afsted alene eller sammen med en kammerat. Ønsker du at udfordre dig selv mest muligt, så vil det give mest mening at tage af sted alene. Du skal dog så være meget opmærksom på, at det kan være farligt. Ønsker du selvskab og at dele oplevelsen med nogle, så kan du tage en friluftskammerat med. Det er dog vigtigt, at det er en, du kan holde ud. Hvis det i en periode ikke kører hensigtsmæssigt, skal I kunne håndtere hinanden og løse problemer i fællesskab. Det gode ved at have en rejsemakker er, at det dels er mere sikkert. Det er hyggeligere. Ulempen er, at der skal mere mad på bordet. Omvendt er man to, så man vil kunne lave flere aktiviteter.

Hvordan er området?

Som en forberedelse til enhver anden outdoor tur, skal du forberede dig på dine omgivelser. Hvordan er dyre- og plantelivet? Hvad kan du leve af deroppe? Hvordan er vejret? Alt denne information skal du bruge, når du skal fange med, men også I forhold til valg af påklædning. Tager du alt for lidt tøj med, må du sande hurtigt at skulle vende hjem igen.

Du skal have godt udstyr

Det nytter ikke noget at tage af sted med farfars gamle lommekniv. Skal du bare være afsted i 14 dage, vil det kræve enormt meget af dit udstyr. Du skal have en god kniv, en ordentlig sovepose, gode presenninger og sådan kunne vi blive ved. En ting er sikkert, og det er, at du ikke må gå ned på udstyr. Du bør begynde at forberede dig i god tid, så du kan få samlet det forskellige udstyr sammen i god tid. Du har helt sikkert noget udstyr, du kan bruge i forvejen, men noget vil nok kræve fornyelse. Ligesom du skal finde godt udstyr, skal du også finde ud af, hvilket udstyr du skal bruge.

Det kræver penge

Selvom man ikke skulle tro det, så kræver det faktisk mange penge at tage på en tur i vildmarken. Udstyret er dyrt, og det samme kan rejsen derop være. Afhængig af hvor du skal hen, vil du kunne opleve at skulle betale flybillet, transport og eventuelt hotel, hvis du gerne lige vil lande, inden du drager mod vildmarken. Hvis du har svært ved at finde økonomi til en tur i vildmarken, kan du overveje at optage et sms lån. Du skal trods alt ikke låne 10-20.000 kroner, og derfor vil de fleste have økonomi til at betale et potentielt lån tilbage. Det er som tidligere nævnt ikke vigtigt at gå ned på noget udstyr, og derfor kan et lån være med til at finansiere de sidste ting til rejsen. Husk som altid når du låner, at pengene skal betales tilbage. For at finde det bedst mulige lån, vil det altid kunne betale sig at kunne sammenligne lån. Både i banken men også hos online låneudbydere. Der er jo ingen grund til at betale mere for det end højest nødvendigt.

Dette var vores guide til, hvordan du kan lave din egen ”Alene i vildmarken” tur. God tur!