5 aktive oplevelsesgaver der får pulsen op

Mountainbiking

Det er ikke altid nemt at finde gode gaver til jul eller fødselsdag. Det er de færreste, der decideret mangler noget – og måske kan du ikke engang vriste en ønskeseddel ud af gavemodtageren. Hvad de fleste mennesker imidlertid altid kan bruge, er oplevelsesgaver.

Der findes mange forskellige slags: Fra livsnyderoplevelser til de mere aktive oplevelsesgaver, som giver sved på panden.

Her får du 5 forslag til oplevelsesgaver der får pulsen op hos modtageren – og dig selv, hvis du vælger at gøre vedkommende selskab.

Klatring

Hvis der er noget, der både kan få adrenalinen og blodet til at pumpe, er det klatring. Her kommer hele kroppen på arbejde. Lige fra den mindste muskel I ikke anede fandtes til hjernecellerne, som arbejder på højtryk for at finde fodfæste og bevare roen samtidig.

Der er masser af gode oplevelsesgaver, der har klatring som omdrejningspunkt og I kan både klatre indendørs på klatrevægge og udendørs i træer og på klipper.

Mountainbiking

Det bliver mere og mere populært at køre mountainbike. Man får sig rørt, kommer ud i den smukke natur og får samtidig en smule action. Har gavemodtageren endnu ikke prøvet at køre mountainbike, er en oplevelsesgave til denne type aktivitet oplagt.

I får prøvet kræfter med sportsgrenen og bliver med garanti tilpas beskidte, så I efterfølgende kan grine af dét – og måske også jeres småstyrt undervejs. Og hvem ved: Måske finder I jeres nye fælles fritidsaktivitet?

Bridgewalking

Den Gamle Lillebæltsbro, som forbinder Fyn og Jylland, byder på en af de mest anderledes oplevelser i Syddanmark. Her får I mulighed for at krydse Lillebælt i 60 meters højde – på toppen af broens buer.

Turen varer 2 timer og der er mange trapper undervejs samt en jævn stigning med en af Danmarks bedste udsigter som ledsager. Med denne type oplevelsesgave får I derfor både motion og en fantastisk oplevelse på én gang.

Rapelling

Det kan kræve en smule overvindelse at bevæge sig baglæns udover kanten på en høj bygning eller klippeformation og rapelle ned ad denne. Alle der har prøvet det, står derfor oftest tilbage med følelsen af: ”Jeg gjorde det!”

Rapelling stiller både krav til muskelstyrke, indre ro og teknik. Aktive oplevelsesgaver af denne art kan derfor være med til at rykke både modtagerens mentale og fysiske grænser. Samtidig med at I får pulsen op.

Ikke kun fordi det er hårdt, men også fordi det kan være nervepirrende at befinde sig i mange meters højde uden fast grund under fødderne. Kun fastgjort med en line og en sele.

Kanosejlads

Det er forunderligt stille at sejle i kano. Først og fremmest fordi de fleste vandløb og søer ligger en smule afsides – men også fordi kanosejlads er næsten lydløst.

Når I sejler i kano, får I brugt jeres armmuskler og trænet jeres samarbejdsevner på bedste vis. Denne oplevelsesgave er derfor perfekt, hvis I trænger til lidt mere sammenhold og masser af tid og ro til samtale og store tanker.

I det hele taget er oplevelser oplagte, når du gerne vil give modtageren noget mere end bare en pakke – og mon ikke én af de 5 aktive oplevelsesgaver er noget for både dig og vedkommende, der har fortjent en gave.