3 grunde til at vælge en engelsk bulldog til familien

Hunden er menneskets bedste ven, og når det kommer til at vælge hvilken hunderace, der skal være din bedste ven, er der utrolig mange muligheder. Det er dog ikke ligegyldigt, hvilken hunderace man vælger, især hvis man er en familie med børn. Et godt bud kunne være en engelsk bulldog, og her er 3 grunde hvorfor.

En loyal familiehund

Mange hunde er naturligvis loyale, og en engelsk bulldog er ingen undtagelse. Faktisk er den blevet avlet væk fra dens aggressive fortid, med henblik på at blive mere familieegnet. Dog kan der stadig ligge lidt aggressivitet i dens natur, som særligt kommer til udtryk når hunden føler sig utryg. Det sker ofte i situationer med provokation eller nye mennesker. Ligeledes skal man også lade den spise alene i fred, da den kan være meget “territorial” omkring sin mad.

Børn kan være uforudsigelige, og derfor skal man socialisere hunden fra hvalp af, for at vænne den til børn. Derudover er det også en god idé at lære børnene at respektere hunden og dens signaler. 

Kræver ikke intens motion

Grundet hundens tunge størrelse og åndedrætsbesvær, er det ikke en hund der kan holde til den helt store motion. Det er naturligvis stadig vigtigt at motionere hunden, men I behøver ikke sætte oceaner af tid af til det. Det kan være en fordel, hvis man er en travl familie med en hektisk hverdag. Det giver mindre dårlig samvittighed, da hunden simpelthen klarer sig fint uden for meget motion. To gåture om dagen kan være rigeligt for den. Desuden bliver hunden også mere og mere doven i takt med alderen, og derfor kan det også være svært at motivere den til den helt store aktivitet. Hundens mindre adræthed gør dog også at hunden ikke er den bedste og hurtigste vagthund, dog kan den ofte skræmme mange væk med sin muskuløse bygning.

Underholdende hund

At sige en engelsk bulldog hører til den intelligente race, ville være at overdrive. Hunden er ikke særlig intelligent, men snarere intuitiv. Det er en simpel hund, og den elsker leg, især som hvalp. Derfor kan man som ejer også overvære mange underholdende stunder med hunden. Igen på grund af hundens bygning, kan den også let tumle eller miste balancen, hvilket også kan være morsomt. Det er altså en kærlig og nærværende hund, som sætter pris på omsorg og behagelige atmosfærer i hjemmet.