3 gode råd til at komme godt i gang med at cykle

smart cykel

Cykling kan være en fantastisk motionsform kombineret med, at du kan få oplevet en masse skøn natur. Det er uanset, om du kører på landevej eller på mountainbike. I Danmark har vi masser af skønne veje og stier, der indbyder til en forrygende cykeltur. Cykling kan dog også være en udstyrstung sport, hvilket godt kan være en årsag til, at nogle ikke begynder at cykle med det formål at motionere. I denne artikel får du 3 gode råd til, hvordan du kommer godt i gang med at cykle. Du får også et bonustip til, hvordan du kan spare penge på udstyret.

Mountainbike eller landevej?

Der er stor forskel på at køre mountainbike eller landevej. Det er to vidt forskellige ting. Mountainbike vil være i en lavere fart men meget mere bakket og udfordret på grund af terrænet. Landevejscykling kan godt være mere ensformigt, men til gengæld kan du komme lidt længere omkring, end du kan på en landevej, fordi du kan køre hurtigere. Du skal overveje, hvilken cykelform der passer dig bedst, så du kan få valgt den rigtige cykel. Heller du mest til mountainbike men vil stadig have muligheden for at køre landevej, så kan det stadig lade sig gøre på en mountainbike. Vælger du en landevejscykel, vil du være lidt mere begrænset af dit valg.

Køb det nødvendige udstyr

Uanset om du cykler landevej eller mountainbike, skal du have noget udstyr ud over cyklen. Her bør du eksempelvis købe klikpedaler, handsker, hjelm og cykelbukser. Det vil gøre cykelturen noget mere komfortabel og ikke mindst sikker med en cykelhjelm. Alt efter hvornår du skal køre, bør du også have et par lygter, som du kan sætte af og på. Du bør også stræbe efter at købe noget cykeltøj, der passer til de forskellige årstider.

Hold motivationen

Det kan være motiverende, hvis du løbende holder øje med dine præstationer. Der findes mange apps til smartphones, ligesom der også er cykelcomputere og pulsure, der kan holde styr på dine tal. Særligt hvis du cykler med andre, kan det være sjovt at sammenligne hinandens præstationer og ikke mindst konkurrere den vej igennem. En anden ting der er motiverende for de fleste, er at cykle med andre. Så kan I nemlig være med til at hive hinanden op, hvis motivationen en dag ikke er på sit højeste.

Spar penge på cyklen og udstyret til Singles Day

Cykling er bestemt ikke nogen billig sport. Cyklen koster en del og det samme kan udstyret gøre – særligt hvis du ønsker noget i en høj kvalitet. Hvis du ønsker at spare penge på cyklen, kan det være en fordel at kigge efter gode tilbud på cykler til Singles Day. Vær ude i lidt tid før Singles Day, så du kan danne dig et overblik over, hvilke forhandlere der har gode tilbud. Du kan for eksempel bruge denne hjemmeside, hvis du vil finde gode cykeltilbud til Singles Day.

Flere danske forretninger hoppede med på Singles Day vognen sidste år, og det forventes at dagen bliver endnu større i Danmark i 2019. Internationalt er dagen kæmpe stor og i Kina er det med afstand den største shopping dag.