Kan rygning påvirke din træning?

Svag

Det korte svar er ja. Det mere uddybende svar og hvad du kan gøre, hvis du er afhængig af nikotin, kan du læse her i denne artikel. Det er ingen hemmelighed, at rygning hverken er godt for dig, dit helbred eller din kondition. Derfor er det ikke en god idé, at du ryger, hvis du tager din træning seriøst. Men hvilke alternativer findes der og har det en bedre effekt, hvis du træner eller er det, det samme? Find svaret ved at læse videre her.

røg

Hvordan påvirker rygning din træning og hvilke alternativer findes der?

Almindelig rygning påvirker dine lunger i stor negativ grad og nogle undersøgelser viser faktisk at rygere har mindre muskelmasse end ikke rygere. Der er blevet lavet undersøgelser på mus som understøtter dette, det er dog ikke blevet 100 procent påvist endnu. Rygning påvirker altså uden tvivl din træning og det kan du sikkert også selv mærke. Men hvad kan du så gøre for at ændre denne vane og er der alternativer? en Ecigaret kan være et bedre alternativ for dig, men det får du nok ikke en ekspert til at skrive under på. Når du ryger en almindelig cigaret, så trækker du over 4000 skadelige stoffer ned i lungerne, heriblandt tjære. Tjære sætter sig i lungerne og ødelægger dermed også din kondition.

E cigaret

Kan du nøjes med alternativerne eller skal du stoppe helt med at ryge?

En E cigaret er påvist at være mindre skadelig, end almindelige smøger. Der er ikke lige så mange giftstoffer i og med dette som alternativ, vil du hurtigt kunne mærke og se en forskel på din træning. Du kan ikke kun i din træning, men også i din dagligdag mærke en markant forskel. Samtidig med det så efterlader en E cigaret ikke samme sure lugt, som en almindelig smøg gør. Men det er dog vigtigt, at du husker på en E cigaret ikke er det sundeste alternativ. Det bedste ville klart være, at holde helt op med at ryge. Denne udfordring kan dog være svær og derfor kan en E cigaret være et godt alternativ, indtil du finder motivationen til at stoppe helt med at ryge.