Opnå bedre balance i kroppen og øget energi

Opnå bedre balance i kroppen og øget energi

Efter en lang og varm sommer er det meget normalt, at kroppen lige skal finde sig selv igen. Dagene bliver kortere og vejret koldere. Efteråret er så småt på vej og i takt med det, oplever vi ofte en lille nedgang i vores energiniveau, hvilket kan skyldes at kroppen simpelthen er ude af balance. Vi spiser typisk mere sundt og varieret i forårs månederne og hen over sommeren, men i takt med at tiderne skifter, så skifter vores vaner sjovt nok også. Dette skyldes flere ting, men en af de væsentligste årsager er mangel på solskinstimer. Vi er mere ude, når solen skinner og er derfor ofte også mere aktive. Er vi aktive, er det bl.a. med til at skabe en bedre balance i kroppen, fordi vi på den måde aktiverer hele vores system bedre. Er vi ikke aktive, har vi en tendens til at falde lidt sammen, hvilket ofte hænger sammen med årstids skift.

Er du også en af dem, der føler, det er lidt sværere at få aktiveret sig selv, når det bliver koldere, skal du måske kigge efter et alternativ til det sunde liv. Motion skal vi have dagligt, men det behøver ikke være flere timer om dagen. Der kan sagtens bare være tale om nogle gode gåture og helst i det fri. Gåture i det fri eller i naturen kan nemlig være med at sænke vores stressniveau og kan samtidig fremme vores kreativitet. Ofte er vi mindre stressede og mere kreative i sommerhalvåret end i vinterhalvåret, og derfor kræver det en bevidsthed om, at vi i vinterhalvåret skal gøre om lidt mere umage, for at opnå de samme resultater med os selv. Fx stiger salget af vitaminpiller og kosttilskud i vinterhalvåret, hvilket også er en konsekvens af de skiftende tider.

En ting du kan gøre, når årstiderne nu skifter, er at fokusere på at spise sundt og varieret. Gå samtidig efter det økologiske med færrest muligt giftstoffer og sørg for at spise groft og grønt. Undgå for meget hvidt sukker og skift gerne sukkeret ud med økologisk rørsukker. Er du ikke allerede begyndt at lave din egen juice og smoothies, er det også en god mulighed for at få de rationer af gavnlige vitaminer og mineraler. Skift ud i de sædvanlige vitaminer, du har stående og gå også her efter et naturligt supplement til kosten. Der findes mange sunde og naturlige alternativer til de konventionelle vitaminpiller fra supermarkedet.

En af de for tiden mest brugte kosttilskud er naturlig hampolie. Dette kosttilskud kan købes hos mange butikker på internettet, men man skal se sig lidt for. Det er meget vigtigt, man køber det rigtige hampolie og fra en butik eller forhandler, der kan garantere indholdet. Derfor skal man gå efter internetbutikker, som forhandler certificeret hampolie og som kan garantere indholdet gennem tilgængelige kvalitetsrapporter, som skal være tilgængelig på forhandlerens hjemmeside. Et andet godt råd, når du handler på nettet, er at se om forhandleren fx har en Trustpilot side eller Facebook side, hvor du kan se andres anmeldelser af butikken.

Hampolie som kosttilskud er det mest naturlige supplement til in kost. Hampolie indeholder alle de gavnlige essentielle fedtsyrer og er en ideel kilde til både Omega-3- og Omega 6. Hampolie er fx lang bedre end fiskeolie, da hampolie indeholder det optimale forhold mellem omega-6- og omega-3-fedtsyrer, nemlig 3:1. Det forhold menes at være ideelt til at fremme helbredet på langt sigt ved at mindske sandsynligheden for udvikling af hjerte-kar-sygdom, diabetes og depression. Hampolie også rig på både naturlige vitaminer og mineraler, og så har det samtidig en masser andre gavnlige egenskaber til fremme for heldredet. De mange der allerede tager hampolie som et naturligt kosttilskud oplever, hvor god en effekt det har på kroppen. Prøv det fx i en 3 mdr. periode i stedet for de normale hvide vitaminpiller, du har stående. De mange der tager hampolie oplever bedre balance i kroppen og øget energi fra hampoliens mange gavnlige naturlige indholdsstoffer.